Stedendriehoek

EVI Verlichting: Drie verdiepingen vol sfeervolle verlichting

EVI Verlichting, gevestigd aan de Wierdensestraat 52 in Rijssen, is een gemoedelijk familiebedrijf dat al jaren alom bekend is in Rijssen en de wijde regio. In de verlichtingsspeciaalzaak is een uitgebreid assortiment te vinden in vloerlampen, hanglampen, plafondlampen, tafellampen, wandlampen en daarnaast buitenlampen. En heeft een klant toch nog een andere wens, dan is het bijna altijd te realiseren.

“Wij hebben tevens een reparateur in dienst voor de reparatie van lampen en voor service bij de klant aan huis. Wie een lamp of meerdere lampen koopt, kan ervoor kiezen om dit door ons te laten bevestigen”, aldus eigenaar Roland van den Houten, die de winkel samen runt met zijn vrouw Esther.

De winkel heeft door de jaren heen een aantal metamorfoses ondergaan en telt inmiddels drie etages. Tevens heeft men een webshop. “Er komen zelfs mensen vanuit het hele land en Duitsland via de verschillende webshops (lampenhuis.nl, tiffanylampenhuis.nl en tiffanylampenhaus.de) naar onze winkel toe om lampen te bekijken. Ze krijgen van ons een goed advies over de betreffende lamp of verlichtingsadvies voor in de woonruimte. Over het algemeen gaan ze daarna tevreden met hun aankoop de deur weer uit. Vrijwel elke lamp is uit voorraad leverbaar. De meeste mensen komen ook het liefst naar de winkel. Dan weet je wat je krijgt. Wat dat betreft blijft onze fysieke winkel heel belangrijk en het loopt gelukkig allemaal goed. Het is ook nog net wat kleinschaliger en persoonlijker dan al die megazaken van tegenwoordig met verlichting”, geeft Roland van den Houten aan.

EVI Verlichting biedt moderne en trendy verlichting, evenals klassieke en exclusieve verlichting zoals een grote collectie Tiffanylampen. “Je moet met de tijd blijven meegaan, dus we wisselen regelmatig van collecties. Vroeger was het zo dat mensen wel tien jaar of langer dezelfde lamp in huis hadden, maar dat is nu niet vaak meer het geval. Er wordt nog weleens gewisseld van interieur, dus dat geldt ook voor de lampen. We hebben bijvoorbeeld ook veel keuze in lampenkappen wat betreft de maat, de kleur, de print en de stof. Wij bieden tevens maatwerk. Dit wil zeggen dat er voor elke lampenkap wel een voet is en andersom.”

Duurzaamheid speelt ook bij de verlichting een rol. De gloeilamp werd vervangen door de halogeenlamp en het betreft nu bijna allemaal ledverlichting. Roland: “We kunnen een verlichtingsplan maken voor zowel particulieren als bedrijven – zoals restaurants – en er zijn vele lichtsoorten met of zonder dimmer. Dat het alleen maar koel licht is, klopt dus niet. Er is veel warm licht verkrijgbaar, zoals met name de flame.”

Voor meer informatie, telefoon e-mail info@eviverlichting.nl en website www.eviverlichting.nl