Entertainment

Zie ginds komt de stoomboot…

Zaterdag 13 november is het weer zover; dan komt Sinterklaas weer aan. De intocht is live via televisie te volgen en wordt traditiegetrouw vol spanning opgebouwd in het Sinterklaasjournaal. Dit is dagelijks te zien om 18.00 uur op NPO3.

De landelijke intocht kan net als vorig jaar niet live worden bezocht. Vanwege de coronamaatregelen werd vorig jaar gekozen voor een ontvangst op een geheime locatie, op de Dieuwertje Blokkade, waarna de Sint naar het Grote Pietenhuis vertrok. Op die locatie kwamen burgemeesters met kinderen uit hun eigen stad langs om Sinterklaas te verwelkomen. Voor die opzet is ook dit jaar weer gekozen, maakte de NTR deze zomer al bekend.

Sinterklaas in de stedendriehoek
De gemeentes mogen dit jaar zelf beslissen hoe zij het Sinterklaasfeest invullen. In Amsterdam mogen kinderen langs de route staan, in Rotterdam is de aankomst op het Willemsplein een besloten evenement, in Apeldoorn is gekozen voor een pepernotenroute waarbij Sinterklaas plaatsneemt in de muziektent om kinderen toe te zwaaien en in Zutphen lijkt de Sint op 20 november voet aan wal te zetten.

In Deventer komt de Sint traditiegetrouw aan op de zaterdag vóór 5 december zover. Tenzij 5 december op zaterdag valt, dan komt hij aan de dag zelf, zoals van oudsher altijd gebeurde. Dit jaar zet Sinterklaas (nog even onder een licht voorbehoud) op zaterdag 4 december voet aan wal in Deventer.

Programma (tijden bij benadering)
08.45 uur: start festiviteiten Welle
09.30 uur: start festiviteiten Bergkerk
09.30 uur: aankomst Sint bij Welle
10.30 uur: start optocht (nieuwe route)
11.15 uur: aankomst Sint bij Bergkerk
12.00 uur: vertrek Sint naar Brinkgreven

Foto: deventersinterklaas.nl