Entertainment

Zeggingskracht en jeugdige passie

APELDOORN – De Poolse dirigent Michał Nesterowicz en de Koreaanse vioolvedette Soyoung Yoon spelen voor het eerst bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Met Vioolconcert nr. 5 van Mozart en Ligeti’s Concert Românesc presenteren ze samen met het orkest een programma met zeggingskracht, temperament en aanstekelijke jeugdige passie. Ze zijn op zaterdag 26 september vanaf 20.00 uur te bewonderen in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Een carrière om van te dromen
Wat de dirigent en violiste nog meer gemeen hebben is een carrière om van te dromen. Soyoung Yoon is een jonge, stralende Koreaanse vioolvedette die schittert op haar beroemde Guadagnini-viool en door The Strad werd geprezen als ‘enorm getalenteerd met een gloedvol temperament’. De Pool Michał Nesterowicz is één van de meest gewilde jonge dirigenten in Europa die ook de Nederlandse orkesten verovert, tot het Koninklijk Concertgebouworkest aan toe.

Oude en moderne muziek
Michał Nesterowicz en Soyoung Yoon vinden elkaar in een veelzijdig programma waarin oude en moderne muziek prachtig aan elkaar verbonden worden. Soyoung Yoon heeft haar hart verpand aan Vioolconcert nr. 5 van Mozart. Overbekende en zielsmooie muziek, met in de finale een spannend Oost-Europees tintje. Die kleur komt overduidelijk ook terug in het Concert Românesc van Ligeti, waarin hij de volksmuziek van zijn geboortestreek Transsylvanië verwerkte. Met twee glanzende stukken voor koperblazers van de zestiende-eeuwse Gabrieli is dit concert helemaal compleet.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, zie de website www.phion.nl.