Entertainment

Winterse sferen bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn

GARDEREN – Ben je weer toe aan een leuk uitje? Dan ben je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn aan het juiste adres! Tot het einde van het jaar kun je de zandbeelden, die stuk voor stuk in het teken staan van ‘75 Jaar Vrijheid’, komen bewonderen en ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. En wil je twee uitjes in één combineren? Van dinsdag 16 november tot en met zaterdag 11 december kom je op het park helemaal in winterse sferen. Geniet van de gezelligheid, ruik de heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes, bewonder alle zandsculpturen en neem ondertussen een kijkje bij één van de vele kramen met inspirerende producten.

Inspiratie opdoen
Vier weken lang vind je, zowel binnen als buiten, meer dan dertig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten op het terrein van ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn. “Leuk is dat er wordt gerouleerd, wat betekent dat er iedere week andere kramen zijn te bezoeken. De standhouders en medewerkers van het festijn zijn gekleed in het thema van dit jaar, dus volgens de laatste mode tijdens de oorlogsjaren. Dus… laat je verrassen! Buiten laten de dieren bij de schaapskooi zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Binnen word je regelmatig getrakteerd op optredens van koren en muzikanten die muziek uit de jaren 40 laten horen. En ondertussen geniet je van al die prachtige zandsculpturen”, aldus de organisatie.

Vaderlandse geschiedenis
“Onlangs maakte ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn bekend dat onze vaderlandse geschiedenis het thema voor komend jaar wordt. Daarom is er tijdens de winterse dagen een carver aanwezig die een prachtig zandbeeld gaat maken zodat je alvast ervaart wat je volgend jaar kunt verwachten. En stel gerust je vragen.” Tijdens je bezoek is het ook een aanrader om de expositie met de handgemaakte miniaturen te bezoeken. In tegenstelling tot de indrukwekkende zandsculpturen van de Slag om Arnhem en Pearl Harbor (maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog), maak je hier kennis met een wereld in het klein. Van gebouwen en straten van zand tot figuurtjes die perfect in hun omgeving opgaan, alles is zeer realistisch en gedetailleerd nagemaakt op een schaal van 1:5. Eén ding is zeker, je blijft kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws!

Nog meer shoppen
“Nog meer shoppen doe je in de winkels in het hoofdgebouw met zijn oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Even op adem komen? In brasserie-lunchroom De Rozentuin, waar je wordt bediend door onder anderen mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk en een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet. Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering! Nog even een wandeling maken? Vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een verfrissende wandeling.”

Prijs & openingstijden
‘t Veluws Zandsculpturenfestijn is tot en met 30 december van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend. Op zondag is het park gesloten. Het is aan te raden om je tickets via de website www.zandsculpturen.nl te reserveren. Je bent welkom zonder een coronapas, alleen in de horeca binnen is dit wel verplicht. De toegangsprijzen bedragen: 0 tot en met 5 jaar: gratis, 6 tot en met 12 jaar: €5,-, 13 jaar en ouder: €10,-.