Entertainment

Weer even terug naar het Engeland van 1850

Winterfair in Dickensstijl beleeft vanaf volgende week twaalfde editie

Winterfair in Dickensstijl beleeft vanaf volgende week twaalfde editie

GARDEREN – De organisatie van de Winterfair in Dickensstijl is alweer in volle gang. De Beeldentuin in Garderen, waar ieder jaar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, wordt omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Van 28 tot en met 30 november én van 4 tot en met 7 december kunnen bezoekers weer genieten van de leukste kramen, producten en allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens.

Dit jaar wordt de Winterfair alweer voor de twaalfde keer georganiseerd en is het evenement groter dan ooit. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. En… schrijf een wens voor een ander en hang je kaart in de grote en vrolijk verlichte wensboom. Wellicht komt je wens wel uit. En bezoekers die dit jaar niet in de gelegenheid waren om ’t Veluws Zandsculpturenfestijn te bezoeken, hebben geluk. Want zandcreaties zoals de dierenwereld, die je vindt in een enorme overdekte ruimte, de imposante skyline van maar liefst 18 meter lang en de onderwaterwereld, waarbij lichtprojecties zorgen voor een verrassend watereffect, blijven tijdens de Winterfair staan.

Meer dan tachtig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met zijn oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom de Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder anderen mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet. Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering.

De donkere dagen voor Kerstmis spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickensstijl is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud. Buiten gebeurt er werkelijk van alles en vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want ook daar is volop te zien en te doen. Bezoek een van de vele kramen en neem zeker een kijkje bij het dierenrijk, een enorm bouwwerk van zand waarin de makers maar liefst vijftig dieren hebben verwerkt, van groot tot klein. Weet jij ze allemaal te vinden? Ga er maar eens lekker voor zitten op het terras dat uiteraard helemaal in winterse sferen is aangekleed. Hier kun je ook op je gemak genieten van optredens van Dickens-koren en muzikanten die hier met regelmaat optreden.

De Winterfair in Dickensstijl, met een binnen- en buitenterrein, vindt plaats van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november én van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 december in de Beeldentuin in Garderen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €7,50 voor 14 jaar en ouder, kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis naar binnen. De auto kan men ook gratis parkeren. Meer informatie over de Winterfair in Dickensstijl is te vinden op www.winterfairgarderen.nl

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten door uiterlijk maandag 25 november 12.00 uur te mailen naar winactie@stedendriehoek.nl. De winnaars krijgen ook per mail bericht dat ze hun kaarten – twee per persoon – dan kunnen komen afhalen in ons redactiekantoor aan Asselsestraat 140 te Apeldoorn. Voor degenen die achter het net vissen qua vrije toegang, liggen ook vanaf maandag op de balie van het kantoor kortingskaarten klaar.