Entertainment

Unieke buitenvoorstellingen op prachtige locaties

APELDOORN/REGIO – Wie van muziek, theater, cabaret en/of film houdt, maar ook van de zomerse buitenlucht, zit deze zomer op de Veluwe goed. De populaire Veluwse Buitenvoorstellingen gaan weer van start: de perfecte zwoele zomeravonden die je zeker niet mag missen.

In de open lucht genieten van unieke voorstellingen op prachtige locaties op de Veluwe. Dat kan dit jaar weer. Omdat de voorstellingen de afgelopen jaren niet doorgingen, wordt dit jaar door Veluwse Buitenvoorstellingen en VisitVeluwe groots uitgepakt met een vol programma van verrassende voorstellingen.

Vanaf heden tot eind september vinden op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film en cabaret kan het publiek genieten van vermakelijke voorstellingen. In prachtige decors zoals groene parken, naast kastelen en oude kazernes en dorpsstraten. Oftewel, een avond vol cultuur en natuur op sfeervolle openluchtlocaties.

Omgeving staat centraal
Maar de Veluwse Buitenvoorstellingen zijn meer dan alleen vermakelijke voorstellingen. Tijdens de optredens staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal. Ieder stukje Veluwe heeft immers eigen unieke kenmerken die het best voelbaar zijn op die specifieke locatie. De voorstelling en omgeving versterken elkaar dusdanig dat de bezoeker volledig kan opgaan in het verhaal.

Volg het verhaal van Helene Kröller-Müller, die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed. En luister naar het Orkest van de Koninklijke Marechaussee dat een duidelijke link heeft met het Koningshuis. Geef je over aan de tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock ’n roll vibe van de Deventerse zangeres MINKA. Of proef het rijke verleden uit de tijden dat kastelen en landhuizen door de welgestelden werden gebouwd tijdens de openluchtbioscoop bij Kasteel Vosbergen in Heerde. Kortom, een bomvol programma met voor ieder wat wils.

Een koninklijk tintje
Het jaar 2022 draait op de Veluwe om ‘koninklijk genieten’. Diverse voostellingen zijn dit jaar dan ook gekoppeld aan dit thema en voorzien van een koninklijk tintje. Zo voel je je als bezoeker de koning te rijk. Zie voor meer informatie en het volledige programma: www.visitveluwe.nl/buitenvoorstellingen.