Entertainment

Uitgaan op je veertiende bij S.J.W. Peco

door Maud Zandvliet

TEUGE – In de zomer van 1974 stelde Jan Haverkamp zijn varkensschuur voor jongeren beschikbaar voor een verjaardagsfeest in Teuge. Het was zo’n succes dat er elke week wel een feestje te vinden was op de boerderij van Jan. Na een aantal jaar werd het steeds drukker en moesten de vrienden en kennissen de oude schuur verbouwen. Dit alles leidde tot een stichting die nu al vijftig jaar bestaat.

Een groep vrienden begon met het vieren van verjaardagen in de achtertuin van Jan Haverkamp in Teuge. Het succes leidde tot regelmatige feestjes, waarna ze besloten de schuur om te bouwen tot een feestgebouw. Met beperkte middelen zoals een teiltje met water voor bierkoeling en oude matrassen als zitplaatsen, werd het een populaire locatie voor jongeren. Dit leidde tot de officiële oprichting van de Stichting Jongerenwerk in 1977. De verbouwing duurde tot 1982, waarbij de parkeerplaats werd verplaatst naar de Parmentierstraat. Tot 2018 werden er feesten georganiseerd, waarna S.J.W. Peco werd verplaatst naar een nieuwe locatie op de Fokkerstraat 50 in Teuge. Sinds januari 2023 is Lieke Overvelde de eerste vrouwelijke voorzitter van S.J.W. Peco.

Uitgaan voor jongeren

Eén keer in de twee weken op zaterdag organiseert S.J.W. Peco een themafeest voor 14 jaar en ouder om op een leuke en veilige manier kennis te maken met het uitgaansleven. Met zorgvuldig gekozen thema’s en dresscodes zorgen de vrijwilligers ervoor dat er voor iedereen iets leuks is om aan deel te nemen. Zo biedt S.J.W. Peco een veilige omgeving waar iedereen kan genieten van een onvergetelijke avond vol plezier en dans.

Het Dorpsfeest Teuge

Sinds 1979 wordt het dorpsfeest in het tweede weekend van september gevierd. Op 13, 14 en 15 september wordt het dorpsfeest in Teuge weer georganiseerd door S.J.W. Peco. Er zijn verschillende activiteiten en muziekgenres te vinden gedurende de drie dagen. Voor de vrijdag en de zaterdag geldt er een kaartverkoop. De zondag is vrije toegang voor wie wil komen. Voor meer informatie over S.J.W. Peco en de kaartverkoop, ga dan naar https://sjwpeco.nl/ en houd de site in de gaten voor het laatste nieuws.