Entertainment

Sterren kijken via YouTube

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart verzorgt de Volkssterrenwacht Bussloo weer de jaarlijkse Landelijke Sterrenkijkdagen. Hoewel men dit jaar niet de locatie van de Volkssterrenwacht Bussloo kan bezoeken, kan men wel online aan de Landelijke Sterrenkijkdagen deelnemen via http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht. Het vrijwilligersteam van de Volkssterrenwacht doet zijn uiterste best om ook dit jaar de Sterrenkijkdagen tot een leerzaam en informatief evenement te maken.

Op vrijdagavond 19 maart om 20.00 uur kan men deelnemen aan een leerzame quiz over sterrenkunde en ruimtevaart: de Astro-Pubquiz. Op zaterdagavond worden vanaf 20.00 uur twee korte livestreams uitgezonden: Reis naar de Sterren en De Maan. Bij helder weer worden livebeelden van de maan en de sterrenhemel vertoond vanuit het observatorium van de sterrenwacht. De sterrenbeelden Stier, Tweelingen en Orion zijn deze tijd van het jaar goed zichtbaar. Ook de planeet Mars, waarop nu het ruimtewagentje Perseverance rondrijdt, staat deze avond in het zuidwesten aan de sterrenhemel en met wat geluk kan men zelfs de planeet Uranus door de telescoop waarnemen.

De livestreams zijn uitsluitend te volgen via: http://www.youtube.com/volkssterrenwacht.

De Volkssterrenwacht Bussloo heeft vanwege de coronamaatregelen de deuren voor publiek tot nader datum moeten sluiten. Ook het kijken door de telescopen is niet mogelijk. Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volksterrenwachtbussloo en via facebook: http://www.facebook.com/volkssterrenwachtbussloo