Entertainment

Première musical Hazes in Orpheus

APELDOORN – De première van de Hazes-musical Hij Gelooft in Mij vindt op zondag 27 februari plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn, heeft producent Stage Entertainment vrijdag bekendgemaakt.

De voorstelling zou afgelopen week de première beleven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, maar omdat drie van de zeven hoofdrolspelers besmet waren met het coronavirus moest de show worden afgelast. Deze première wordt nu dus ingehaald in Apeldoorn.

Hij Gelooft in Mij gaat over het leven van volkszanger André Hazes senior, zijn relatie met zijn echtgenoot Rachel en de liefde voor zijn stad Amsterdam. De twee hoofdrollen worden gespeeld door Martijn Fischer en Roosmarijn Luyten. Verder zijn ook Annick Boer, Rutger de Bekker en Dick Cohen in de voorstelling te zien. De musical is van 22 februari tot en met 6 maart in Orpheus te zien.

Musical rond volkszanger twee weken in Orpheus

Zeven jaar na de laatste opvoering komt Hij Gelooft in Mij terug in het theater. De succesvolle André Hazes-musical is sinds begin dit jaar op tournee en zal van dinsdag 22 februari tot en met zondag 6 maart in theater Orpheus te zien zijn.

Vorig jaar was het zeventig jaar geleden dat André Hazes werd geboren. Hij Gelooft in Mij, gecreëerd en geproduceerd door Stage Entertainment, vertelt het verhaal van de grote volksheld oprecht, geestig en ontroerend. De hoofdrol is opnieuw voor Martijn Fischer, die de geliefde volkszanger als geen ander gestalte weet te geven. Maar liefst 22 grote Hazes-hits illustreren de toppen van zijn succes, maar ook zijn persoonlijke dalen. Bezoekers horen onder meer Bloed, Zweet en Tranen, Een Beetje Verliefd, Droomland, De Vlieger en natuurlijk Zij Gelooft in Mij.

Duivels dilemma
Midden in het jaar 2004 wordt Rachel Hazes voor een duivels dilemma geplaatst: haar André repeteert voor een groots afscheidsconcert, maar wordt geplaagd door gehoorproblemen. Hij heeft het zelf niet door of wil het voor de buitenwereld niet toegeven en de band vreest een enorme afgang. Rachel moet beslissen of ze hem de vreselijke waarheid zal vertellen en hem zijn laatste concert ten strengste moet ontraden. Ze worstelt hier mee; als hij niet meer mag zingen, wie of wat is hij dan nog?

Ze mijmert over hoe het allemaal begonnen is tussen hen. De gloriedagen, de hoogtepunten, maar ook de dieptepunten. André’s alcoholisme; deels oorzaak van de vele crises tussen hen, hoeveel ze ook van elkaar houden. André is een zeer ingewikkeld persoon die voornamelijk communiceert door zijn zingen, maar met communicatie in het dagelijks leven veel moeite heeft. Ook begrijpt Rachel niet hoe het mogelijk is dat hij zijn zoon Melvin, voor wie hij ooit het aangrijpende Kleine Jongen schreef, niet meer wil zien.

Uit elkaar
Uiteindelijk besluit Rachel het hem te vertellen: hij moet niet optreden, want het zal een catastrofe worden en de herinnering aan de grote zanger Hazes kapotmaken. Waar ze al bang voor was gebeurt: André kan de waarheid niet aan. Opnieuw krijgen ze enorme ruzie. Ze gaan uit elkaar. Ditmaal lijkt het definitief afgelopen tussen hen.

Terwijl André zich in afzondering voorbereidt op het concert, met behulp van veel drank en de herinnering aan zijn grote vriend en producer Tim Griek, moet Rachel zich opnieuw afvragen of dit het einde is of dat ze zelf nog wel toekomst ziet in hun huwelijk. Uiteindelijk beslist ze dat ze Dré een laatste mogelijkheid tot afscheid van zijn fans niet mag onthouden. Met de moed der wanhoop gaat ze toch weer naar hem toe en geeft toe dat ze ongelijk had: Dré moet zijn afscheidsconcert houden, wat er ook gebeurt. André is in de eerste plaats een zanger, en dat moet hij zolang mogelijk blijven. Geroerd door de verzoening lijkt het ten langen leste toch nog goed te komen tussen hen.

Eindelijk kunnen ze zich in alle rust op het concert voorbereiden. Maar dan wordt André ziek en stort in…Voor meer informatie: www.orpheus.nl