Entertainment

Muziek bij je voordeur

Tijdens de lockdown begin dit jaar kwamen violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard op het idee om korte concerten te geven, geheel coronaproof, gewoon bij de mensen thuis voor de deur met een speciaal hiervoor ingerichte concertbus. Zo werd ‘Het Voordeurconcert’ geboren.

Het Fonds Podium Kunsten kende een subsidie toe en de concerttour werd gepland. Op zondag 21 maart gaf het duo het eerste Voordeurconcert. Dat het een succes was, bleek al snel: de aanvragen stroomden binnen en onlangs verzorgden Camilla en Josje hun honderdste Voordeurconcert.

Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om zo dicht bij de muzikanten te zitten in eigen omgeving, maken Het Voordeurconcert tot een unieke en onvergetelijke ervaring. Uiteraard blijft het nog altijd geheel coronaproof, dus zelfs de allerkwetsbaarsten kunnen veilig meegenieten. In het laatste weekend van juli eindigt de tour in Oost-Nederland, waaronder de Stedendriehoek. Men kan hiervan meegenieten door het eigen Voordeurconcert te boeken via de speciale webpagina www.hetvoordeurconcert.nl. Daar vindt men alle informatie om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende concertmenu’s. Ook zijn hier verschillende live-fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat men alvast in de stemming kan komen.

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende pianolespraktijk in Alphen aan den Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder het internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor onder andere piano en harp, die wordt uitgegeven in diverse landen. Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten, onder wie Wende Snijders, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en na deze zomer zal zij weer wekelijks te zien zijn in de steigers van het TV-programma ‘Matthijs gaat door’.