Entertainment

Mis het niet! Mark Rutte krijgt eigen Videoland- documentaire

De tweedelige documentaire over de demissionaire premier Mark Rutte wordt op 4 september uitgebracht op Videoland, zo kondigde RTL woensdag aan. In deze documentaire reflecteert Rutte op zijn periode als premier en bespreekt hij de moeilijke dossiers waarmee hij te maken had, zoals de vliegramp MH17, het toeslagenschandaal en de gaswinning in Groningen.

De documentaire toont Rutte tijdens de laatste dagen van zijn premierschap, inclusief zijn laatste gesprek met koning Willem-Alexander.

De documentaire, getiteld “RUTTE”, is gemaakt door politiek journalist Leonard Ornstein, die probeert te ontdekken “wie deze goedlachse man achter de schermen” werkelijk is. Ornstein heeft gesprekken gevoerd met (voormalige) collega’s van Rutte, waaronder Caroline van der Plas, Frans Timmermans, Rita Verdonk en Lodewijk Asscher, evenals met goede vrienden van Rutte, zoals Lodewijk Dekker en Jort Kelder.

Volgende week zal Rutte plaatsmaken voor Dick Schoof, die het nieuwe kabinet bestaande uit PVV, VVD, NSC en BBB zal leiden. Rutte werd woensdag officieel benoemd tot secretaris-generaal van de NAVO.