Entertainment

Merry Christmas brengt topbezetting naar kerk

APELDOORN – Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

Voor het eerst zal het concert Merry Christmas ook worden gegeven in de Grote Kerk te Apeldoorn, en wel op zondag 15 december. “Dit jaar hebben we topsolisten die aan ons concert gaan meewerken, onder wie de jonge en zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Eric Reddet, lyrisch tenor, brengt onder andere Nessun Dorma en Cantique de Noel ten gehoren”, vertelt dirigent Monique Kokkeler (zie foto). “Gedurende de laatste drie jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Hij maakte deel uit van The Platin Tenors. Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen- en buitenland werkzaam.”

Klarinettiste Liane Kuiper zal soleren in het Adagio uit het Klarinetconcert van Mozart, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa. Monique: “Naast deze uitmuntende topsolisten hebben we ook topmusici in huis. Orchestra Twente is een professioneel orkest. Choir Twente bestaat uit tachtig zangers en zangeressen en zal samen met het kinderkoor Gospelkidz Amersfoort medewerking verlenen aan het afwisselende concert met veel dynamiek.”

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Voor meer informatie en het online bestellen van de kaarten, zie de website www.orchestratwente.nl