Entertainment

Koken met… Iris & Maik in de kookstudio van Koksland

Maik (Puur Proevers) en Iris (Irresistible Food by Iris) slaan de handen ineen om leuke kookvideo’s te maken. Dit doen zij op de fantastische locatie van Koksland-recepten. Op Koksland.nl vind je niet alleen onze nieuwste kookvideo’s, je kunt er ook terecht voor al je keukenapparatuur.

Deze week presenteren wij jullie het Thai Basil Chicken-recept, een typisch Thais Streetfood-gerecht. Een puur, simpel en smaakvol gerecht! Bij het gerecht wordt een lekker frisse komkommersalade geserveerd.

De video is nu te zien op de Instagram-kanalen van: puurproevers, kokslandrecepten & irresistible_food_ by_iris. Of kijk op onze websites www.puurproevers.nl & www.koksland.nl

Recept: Thai Basil Chicken

Voor 4 à 5 personen

  • 500 gram kippendijen
  • 1 à 2 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 4 eetlepels zoete dikke ketjap
  • 2 eetlepels vissaus
  • 6 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepels suiker (mag je ook weglaten)
  • 1 bos basilicum
  • 360 gram Basmati-rijst
  • 4 à 5 eieren (ligt aan het aantal personen)
  • Zonnebloemolie
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/4 rode peper
  • 1 deciliter water
  • 2 eetlepel azijn (natuur- of witte-wijnazijn)
  • 1 eetlepel suiker of honing

Bereiding

  1. Snij de kippendijen in dunne reepjes en de rode peper in dunne ringetjes. Meng de dikke zoete ketjap, vissaus en lichte sojasaus in een kom door elkaar.
  2. Vijzel de knoflook en peper tot ze goed hun smaak en vocht loslaten.
  3. Snij voor het bijgerecht de komkommer in halve manen. Doe dit ook met de rode ui. De rode peper mag in kleine ringetjes. Verhit het water, azijn en suiker in een pannetje tot het kookt. Voeg nu de ui en peper toe en kook het 1 minuut goed door. Giet het mengsel op de komkommer en laat dit rustig afkoelen in de koelkast.
  4. Verhit een wok met een goede laag zonnebloemolie. Frituur hier één voor één de eitjes in.
  5. Kook de rijst.
  6. Verhit een wok met 2 eetlepels olie en bak hierin de gevijzelde knoflook en rode peper tot de knoflook goudbruin wordt. Voeg de kippendijen toe en wok ze mee tot de kip goudbruin is. Blus alles af met het sojasausmengsel en laat het 1 à 2 minuten inkoken. Draai het vuur uit en voeg de basilicum toe. De blaadjes mogen heel blijven of je kunt ze fijnsnijden. Roer de basilicum door de kip en serveer het samen met de rijst, gefrituurde ei en komkommersalade.