Entertainment

Kindervriend Hakim in de kapel

EEFDE/ZUTPHEN – De meeste mensen kennen Hakim als de mimespeler uit Sesamstraat. De van oorsprong Algerijnse acteur, verhalenverteller, zanger en – zoals genoemd – voortreffelijke mimespeler is een allround theaterman. Zijn vaste muzikale begeleider en liedjesschrijver is de Zutphense muzikant en concertorganisator Frank Ong-Alok.

Samen met hem treedt Hakim op tijdens de Parade en in de Nederlandse theaters met diverse shows. De voorstelling Mijn Held gaat over Hakims grote voorbeeld clown Puh Puh. Een clown die hij samen met zijn oom vaak heeft zien optreden in zijn Algerijnse woonplaats Besbes. Clown Puh Puh was voor de jonge Hakim altijd een grote inspiratiebron. Hij was niet alleen grappig, maar kon ook goed goochelen en mimespelen. Via Frankrijk kwam Hakim uiteindelijk in Nederland terecht waar hij door wijlen Aart Staartjes, Meneer Aart, werd ontdekt en naar de TV-serie Sesamstraat werd gehaald. Daar heeft hij gedurende vele jaren samengewerkt met alle grote namen, onder wie Frank Groothof, Gerda Havertong en wijlen Sien Diels.

Deze muziektheatervoorstelling is aan te raden voor jong en oud, omdat veel mensen Hakim als kindervriend kennen maar nu zelf ouders zijn van kinderen die hem ook nog hebben meegemaakt als Sesamstraat-icoon. Tijdens de voorstelling is er veel interactie met het publiek en is elke show weer anders. In het theater leert men de echte Hakim kennen en zijn talenten laat hij uitgebreid op een speelse manier zien.

Frank Ong-Alok kent hem al zo’n 35 jaar en werkt sinds de afgelopen tien jaar intensief samen met deze geweldige en sympathieke acteur. Hakim heeft een eigen theater en filmschool in Haarlem onder de naam Circus Hakim. Daar leert hij vooral jongeren uit alle gelederen van de samenleving de fijne kneepjes van het vak.

Op zondagmiddag 4 september komt hij naar de Kapel op ‘t Rijsselt aan de Mettrayweg 25 in Eefde. De voorstelling begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via e-mail fttp@planet.nl of telefonisch via 06-44404952. De toegangsprijs bedraagt €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Kinderen tot 6 jaar hebben vrije toegang. Reserveren is gewenst, gezien het beperkte aantal plaatsen in de kapel.