Entertainment

Kinderpretpark Julianatoren is weer geopend

APELDOORN – Gisteren heeft Kinderpretpark Julianatoren de deuren weer geopend voor het publiek. Dit is in goed overleg met de gemeente en Veiligheidsregio Noord en Oost-Gelderland gebeurd. “Veiligheid heeft immers altijd de hoogste prioriteit bij ons”, aldus een woordvoerder.

Het pretpark is gecontroleerd en gedoseerd geopend tot 2 juni. Daarna begint het reguliere seizoen dat loopt tot en met 31 oktober. “Daarbij zijn we op alle dagen geopend , dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Omdat we een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, vindt de openstelling van het pretpark plaats in drie fases waarin we toewerken naar dit maximum aantal bezoekers. Zo kan iedereen wennen aan een nieuwe werkwijze en kunnen, waar nodig, de laatste puntjes op de i gezet worden.”

Fase 1: alleen abonnementhouders 
Tot 26 mei hebben alleen abonnementhouders toegang tot het pretpark. Alle abonnementhouders krijgen een mail met uitleg hoe te reserveren.

Fase 2: alleen abonnementhouders en mensen in het bezit van een Julianatorensite-ticket
“Vanaf 26 mei voegen wij de mensen die in het bezit zijn van een ticket, welke op onze site is aangeschaft, aan de groep abonnementhouders toe.”

Fase 3: iedereen in het bezit van een geldig toegangsbewijs
De groep van fase 1 en 2 wordt uitgebreid met de mensen die ergens anders dan op de site een ticket hebben aangeschaft en de mensen in het bezit van een vrijkaart.

Reserveren noodzakelijk
“Omdat we een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, is het nodig dat elke bezoeker (ook onze abonnementhouders) online een reservering maakt. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (08.00 tot 12.30 uur) en middag (13.30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen wij extra hygiëne werkzaamheden verrichten en kunnen onze medewerkers pauzeren.”

Veiligheid & hygiëne belangrijk
Kinderpretpark Julianatoren doet er alles aan om het bezoek op een veilige manier te laten verlopen. “In het park volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast voeren wij de maatregelen door uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’. De capaciteit in de attracties zal aangepast worden. Sommige paden zijn eenrichtingswegen geworden. En wij voeren extra hygiëne maatregelen door.”

Kom met eigen vervoer
“Wij verzoeken iedereen nadrukkelijk om niet met het openbaar vervoer te komen maar met een eigen vervoermiddel. Op deze manier hebben wij er het volste vertrouwen in om onze bezoekers op een veilige en verantwoorde manier te ontvangen.” www.julianatoren.nl