Entertainment

Kerstconcert in kerk

TWELLO – Vrijdag 22 december om 19.30 uur geeft het New Sion Choir een kerstconcert in de St. Martinuskerk in Twello. Het koor neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd: een sfeervolle en contrastrijke tour vanaf de zestiende eeuw tot heden, mét de daarbij behorende muziekstijlen.

Kerst is van alle tijden en zo zijn ook de liederen over de aankondiging van de engel aan Maria, de geboorte in Bethlehem en het bezoek van de herders en de wijzen. Tijdens de muzikale reis hoort men in het begin vooral werken van oude meesters als Gabrieli en Hassler. De reis eindigt met moderne liederen van Tavener, Rütti en MacMillan.
Het hart van dit kerstconcert bestaat uit de prachtige Christmas Cantata Born a King van William Lloyd Webber. De Cantata bestaat uit tien liederen, verdeeld over de Advent, de geboorte en de aanbidding. De solo’s uit dit werk worden verzorgd door bariton Hans Scholing. Hij zingt ook enkele andere solowerken: van Händel en van de dirigent van het koor, Jan van Dijk. De begeleiding wordt verzorgd door organist Harry van Wijk.

Kaarten kosten €15,- in de voorverkoop en €17,50 aan de deur. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis. Kaarten koopt men via www.newsionchoir.nl, via de koorleden en bij Melenhorst Antiek, Rijksstraatweg 167 in Twello. Locatie is de St. Martinuskerk, Kerklaan 16 in Twello.