Entertainment

Johannes Passion met topsolisten

DEVENTER – Zondag 17 maart om 15.00 uur, precies drie eeuwen na de première in 1724, klinkt Bachs visioen Johannes Passion – geïnspireerd door Johannes’ ooggetuigenverslag van het lijdensverhaal – nog even actueel.

De intense directheid ervan treedt vanaf het allereerste begin aan de dag in de proloog Herr, unser Herrscher, die alles wat nog zal volgen aanstuwt. De Johannes Passion is ten onrechte minder bekend dan de Matthäus. Het werk is korter, maar laat in zijn intensiteit de luisteraar niet onberoerd.
De fraaie solisten en het Hanze Projectkoor zorgen voor een meeslepende uitvoering in de Deventer Bergkerk. Sopraan Bernadeta Astari en alt Rosina Fabius (zie foto) zingen de ontroerende hoge aria’s. De Zutphense tenor Henk Gunneman heeft de hoofdrol als muzikale verteller, in dialoog met bas Pieter Hendriks als Christus. Het Hanze Projectkoor en barokorkest Graafschapconsort op authentieke instrumenten staan onder leiding van Joost Hekel. Kaarten en informatie via www.hanzeprojecten.nl