Entertainment

Fotowedstrijd zet biodiversiteit centraal

De Partij voor de Dieren heeft een fotowedstrijd gelanceerd in Gelderland met als thema ‘Prioriteit voor biodiversiteit’. Iedereen kan meedoen aan deze online wedstrijd, die vooral bedoeld is om op een positieve manier aandacht voor de natuur te vragen.

Lindsey Stone, voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Gelderland, stelt dat het thema gekozen is omdat het een speerpunt is uit het verkiezingsprogramma: “Natuur is geen luxe, maar het fundament van ons bestaan. Het is onze plicht om te zorgen voor een leefbare aarde, nu en in de toekomst. Maar de biodiversiteit staat zwaar onder druk door asfalt, stedenbouw, en de intensieve landbouw. Van de oorspronkelijke biodiversiteit is in Nederland nog slechts 15% over. Daar merken we allemaal de gevolgen van. De Partij voor de Dieren wil dat de natuur weer voorop komt te staan, oftewel: prioriteit voor biodiversiteit!”

Met de fotowedstrijd wil de partij mensen aansporen om tijdens hun wandeling anders te kijken naar de natuur in hun directe omgeving en dit vast te leggen op beeld. Stone: “We willen iedereen oproepen om de schoonheid, kwetsbaarheid en urgentie van de biodiversiteit in Gelderland te laten zien. Maak een foto tijdens een ommetje, of misschien wel gewoon in je eigen tuin of bij je voordeur!”

Geïnteresseerden kunnen de spelregels en meer informatie over de wedstrijd lezen op https://gelderland.partijvoordedieren.nl/fotowedstrijd.