Entertainment

Festival gooit het over andere boeg

APELDOORN – Het organiseren van een festival is de afgelopen anderhalf jaar door corona niet of nauwelijks mogelijk geweest. Toch wil stichting Roots in the Woods graag van zich laten horen in de herfst. Daarom gooit de organisatie het dit jaar over een andere boeg.

Op de bosweide van stadspark Berg & Bos presenteert stichting Roots in the Woods drie programmaonderdelen waarin de Veluwe en natuur centraal staan. Zo kookt een gerenommeerde Veluwse chef heerlijke streekgerechten en vinden er theatervoorstellingen plaats. Mensen die actief de Veluwse natuur willen ervaren, kunnen deelnemen aan een gravelride.

Elk onderdeel van het programma is coronaproof opgezet. “Hoewel de opzet echt anders is dan afgelopen jaren, kunnen we in ieder geval ook dit jaar de komst van de herfst op de Veluwe vieren”, aldus een woordvoerder van de stichting. Voor de verschillende programmaonderdelen moeten dit jaar vooraf kaarten worden gekocht.

Wie houdt van lekker eten en is geïnteresseerd in streekgerechten, kan terecht bij het programma Lokale Kost. Een Veluwse chef bereidt zowel een Veluwse lunch als dinergerecht. Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober kunnen bezoekers terecht op het gezellig aangeklede en overdekte terras op de Bosweide. Kaarten voor dit heerlijke Veluwse menu zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 10 september via de website van Roots in the Woods: rootsinthewoods.nl

Op zaterdagmiddag en zondagmiddag zijn er onder de noemer Bostheater twee theatervoorstellingen. De voorstellingen zijn voor het hele gezin en zeker ook geschikt voor kinderen. Wie de voorstellingen wil bijwonen, kan vanaf 10 september een kaartje kopen via de website van Roots in the Woods. De voorstellingen worden georganiseerd in samenwerking met Orpheus.

Hetzelfde gezellige terrein dient op de zaterdag als start- en finishlocatie voor de gravelrit Routes in the Woods. Een avontuurlijke rit van 85 of 125 kilometer over onverharde paden, dwars over de Veluwe en langs de mooiste plekjes. Bij terugkomst staat er voor de gravelaars een lekker speciaalbiertje en een hamburger klaar. De tocht wordt georganiseerd door Libéma Profcycling. Tickets zijn nu al te bestellen via routesinthewoods.nl en via de Roots in the Woods-website.

De organisatie benadrukt dat het in deze opzet niet mogelijk is om zonder toegangskaartje het terrein te betreden. Kaarten kunnen, zo lang het maximumaantal volgens corona-richtlijnen niet wordt overschreden, ook aan de deur worden gekocht.