Entertainment

Extra lezing Betelgeuze

BUSSLOO – Op donderdagavond 5 maart is de Volkssterrenwacht Bussloo extra geopend voor publiek. Deze extra openstelling is georganiseerd voor iedereen die alles wil weten over de ster Betelgeuze. De deuren openen om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Bij helder weer is er ook gelegenheid om zelf met de grote telescopen naar Betelgeuze en de sterrenhemel te kijken.

De heldere ster Betelgeuze nam onlangs ineens in helderheid af. Wetenschappers over de hele wereld zijn er nog niet over uit wat er aan de hand is met ‘de grote rode reus’ in het sterrenbeeld Orion. Reden voor Frank Vermeulen om met alle wetenschappelijke nieuwsberichten dit fenomeen eens onder de loep te nemen. Wat is hier aan de hand? Het publiek krijgt op donderdag 5 maart antwoorden op deze en vele vragen, vormgegeven in een fraaie multimedia presentatie.

Voor deze extra openstelling is reserveren niet mogelijk. De toegang voor volwassenen bedraagt €5,00 en voor kinderen onder de 12 jaar €2,50. Donateurs hebben gratis toegang.

Naast deze speciale extra openstelling is de sterrenwacht iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Dus ook 6 maart op de reguliere kijk-in avond is de sterrenwacht geopend. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht. Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op recreatiegebied Bussloo.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.