Entertainment

Expositie ‘Barbie’ nog tot en met eind mei te zien bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

De expositie over ‘Barbie’, die je bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum kunt bezoeken, was afgelopen jaar, ondanks alle coronamaatregelen, een groot succes. Daarom heeft het museum besloten om de tentoonstelling te verlengen. Bezoekers kunnen, zodra het museum haar deuren mag openen, nog tot en met eind mei 2021 zien hoe de wereldberoemde pop er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd. 

De Fabeltjeskrant

Tot en met eind mei dit jaar is er nog de mogelijkheid om de ruim 200 Barbies, haar familie, vrienden en tientallen objecten (denk o.a. aan auto’s, vliegtuigen en koffers) en accessoires, die per thema zijn ingedeeld, te bewonderen? Daarna maakt Barbie plaats voor de bewoners van het Grote Dierenbos. Want… de nieuwe expositie, die vanaf 1 juli van start gaat, staat helemaal in het teken van De Fabeltjeskrant. Kom herinneringen ophalen en ontmoet Meneer de Uil, Bor de Wolf, Lowieke de Vos (Hatsikidee), de pinnige Juffrouw Ooievaar en vele andere bewoners.

Laat je Barbie taxeren

Ben je van plan om de Barbie expositie te bezoeken, dan blijft het niet bij kijken. Het museum organiseert rondom het Barbie-thema heel veel leuke activiteiten. Zo is er o.a. een grote speeltafel aanwezig met Barbies, kleding en accessoires. Verder is er een mega grote Barbie verpakking waarin je verkleed als Barbie kan plaatsnemen. Hoe leuk is dat? Verder hangen in de expositieruimte twee schermen waar continue oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. En ben je benieuwd hoeveel jouw Barbie, waarmee je vroeger speelde en die nu misschien op zolder ligt, waard is? Laat je verrassen tijdens één van de taxatiedagen, die plaatsvinden op verschillende zaterdagen in april en mei. Klik HIER voor de complete Barbie agenda.

Populairste uitje van Gelderland 

Welke expositie er bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum ook te zien is, altijd maak je kennis met de ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes die het museum rijk is. En… altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Naast de oude ambachten vind je ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven. Zo is er binnen een leuke doe ruimte en buiten een heus oud-Hollands spellenplein. Er vinden workshops plaats, je kunt meedoen aan leuke en leerzame speurtochten door het verleden en met regelmaat komt er een heuse poppendokter langs. Onlangs is het museum zelfs nog verkozen tot het populairste uitje van Gelderland op DagjeWeg.nl. Dus… laat je verrassen en beleef, zodra het weer mag, in Terschuur (vlakbij Barneveld) een ouderwets leuk dagje weg!

Prijs & openingstijden

Helaas is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum door alle corona maatregelen nog gesloten. Zodra bezoekers welkom zijn, opent het museum haar deuren van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Tot en met oktober is het museum ook op zondag geopend. Ze gaan dan wel een uurtje later open, namelijk om 11.00 uur. Op maandag is het museum gesloten, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:

  • 0-4 jaar: gratis
  • 5 tot en met 13 jaar: € 8,95
  • 15 tot en met 64 jaar: € 10,95
  • 65 jaar en ouder: € 9,95
  • Groepsarrangementen: op aanvraag

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.