Entertainment

Ernst Daniël Smid, Thijs Borsten en Jeroen Zijlstra in MIMIK

Aanstaande zaterdag 26 juni staan Ernst Daniël Smid en Jeroen Zijlstra in MIMIK. Samen met pianist en gastheer Thijs Borsten gaan ze in een geloof, hoop- en liefdevolle muziekvoorstelling op zoek naar welke rol religie in hun leven en hun muziek speelt.

Zielsverwanten
Als je het geloof van je jeugd allang achter je hebt gelaten, beïnvloedt het dan alsnog je levenspad? En waarom gaat iemand zonder religieuze opvoeding soms toch graag naar de kerk? Jazztrompettist en zanger Jeroen Zijlstra en bariton Ernst Daniel Smid hebben beiden een interessante relatie met het geloof die ook in hun persoonlijk leven en hun muzikale carrière doorklinkt.

Ernst Daniël Smid groeide op in een Nederlands Hervormd gezin in Enschede maar ging later twijfelen en worstelt naar eigen zeggen altijd nog met het geloof. Veel van de klassieke muziek die hij heeft gezongen had een christelijke inhoud. Later zong hij liever opera, had genoeg van barok en wilde repertoire met meer gevoel zingen.
Jeroen Zijlstra, geboren te Oosterland op het voormalig eiland Wieringen (NH), komt uit een strikt seculier gezin. Zijn vader was het hoofd van de openbare school in het dorp. Terwijl veel jongeren de kerk uit stormden, liep Zijlstra de kerk naast zijn huis binnen waar een oecumenisch centrum was gekomen. Thuis kreeg hij weinig houvast mee. Bij de buren, in de kerk, vond hij dat wel. En zo is dat gebleven. Hij werd visser en muzikant en als echtgenoot van een dominee is de niet-gelovige Zijlstra nooit ver verwijderd van de kerk.
Thijs Borsten ‘verzamelt’ al jaren bijzondere artiesten uit verschillende culturele en muzikale werelden, die hij verleidt om hun muziek en hun verhaal te delen.

MIMIK is vanaf 26 juni dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00, zonder toegangstesten. Voor meer informatie en tickets kijk op www.mimik.nl.