Entertainment

‘Een programma waar niet aan te tornen valt’

APELDOORN – Van dinsdag 24 tot maandag 30 december vindt het Wintercircus wederom plaats aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Dit spectaculaire circus is 26 jaar geleden opgericht door Wim Zomer uit liefde voor het circus. Sinds enige jaren wordt het geleid door Emmanuel Horwood en zijn team.

Tijdens de persbijeenkomst van de 26e editie van het Wintercircus Apeldoorn vertellen Emmanuel Horwood (eindverantwoordelijke productie en regie), Marc Boon (spreekstalmeester), Annemarie Ruis (algehele coördinatie, commercie en events) en Adri Lammers (vergunning en bestuurlijke zaken) enthousiast over de groei die dit circus meemaakt, in tijden waar andere circussen geconfronteerd worden met verminderde bezoekersaantallen, welke stappen het circusmanagement heeft gezet, waar de kracht van dit circus ligt en welk spectaculair programma ze dit jaar weer in petto hebben. Annemarie heeft hiervoor oude affiches uit de kast gehaald. Dit zorgt voor veel nostalgie en anekdotes. “In de tijd van Wim Zomer ging men naar het circus voor hem”, vertelt Adri enthousiast. “Hij voegde wat toe aan het circus, net als Marc. Het afscheidsnummer duurde meestal al twintig minuten. Wim Zomer liep dan voorop en alle artiesten kregen nog een korte reprise.” Tijdens het jubileumcircus van 2018 was Wim eregast. “Na negen jaar kwam hij weer naar het circus. Hij sprak de magische woorden: het gaat goed. Ik hoef voorlopig niet meer te komen.”

Hoger niveau
Het Wintercircus Apeldoorn heeft de afgelopen jaren veel stappen gezet. Emmanuel heeft het circus naar een hoger niveau getild, meent Annemarie: “We hebben een programma waar niet aan te tornen valt. Emmanuel heeft hierbij de grotere nummers toegevoegd. We hebben verbazingwekkende goocheltrucs van Jimmy Saylon, de ongeziene vrije val van Sergey Novikov, hoofd-op-hoofdacrobaten, grappige honden, intelligente ezels en bontgekleurde papegaaien. Exclusief in Europa zijn de diabolo’s die met razende snelheid door de piste vliegen. Clown Berty Balder is er voor de gulle lach en het groot circusorkest wordt begeleid door Tino Aeby.” Marc vult aan: “Het publiek is veeleisend en dat is ook goed. Men krijgt veel op televisie te zien, maar dat zijn alleen de hoogtepunten. In een echt circus gaat er weleens iets mis. Je voelt de spanning en krijgt er klamme handen van als het gebeurt.”

Aankomende winactie
Om het circus voor iedereen toegankelijk te maken, kan men op verschillende manieren korting sparen of kaarten winnen voor het circus. Als mediapartner mag Nieuwsblad Stedendriehoek de lezers weer verrassen met een mooie winactie. Deze zal anders vormgegeven worden dan vorige edities, namelijk iedereen mag mensen opgeven. Hierover later meer. Annemarie: “U kunt nu al korting sparen bij de Shell tankstations en Jumbo supermarkten in Apeldoorn voor korting op uw entreekaart.” Bel voor meer informatie of om kaarten te bestellen naar 085-2030098 of kijk op wintercircusapeldoorn.com