Entertainment

Een nieuw pand voor Jacksart zorgt voor veel kijkers

Apeldoornse kunstenaar Jack Liemburg beter bekend als Jacksart verhuist naar een nieuw pand aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Waar hiervoor Middelink Wonen in zat is nu kunst te bewonderen. Als je er voorbij passeert is het niet te missen, de opvallende, excentrieke maar vooral kijkwaardige kunstwerken van Jacksart. Het donkere pand krijgt eindelijk een vrolijke uitstraling. De ramen staan vol met kunstwerken en eigen creaties, Liemburg kijkt trots rond en vertelt over zijn nieuw gemaakte werken, uitgestald op de grond, net met epoxy ingewerkt.

Jacksart was hiervoor gevestigd in de kerk aan de Sprengenweg. De reden van de verhuizing was simpel ‘’Kijk om je heen, dit is de beste plek waar mensen je kunst zien’’. Het is een ontzettend druk kruispunt en dus een goed punt om gezien te worden. ‘’De kerk was een schitterend atelier’’ zegt Liemburg ‘’Maar er komt nooit iemand spontaan langs, dat is vanaf nu, zo mooi in het centrum, anders’’. De nieuwe locatie bevind zich in hartje Apeldoorn, ideaal om langs te rijden of met de fiets te passeren.

Zijn galerie is iedere zaterdag te bewonderen voor bezoekers. Doordeweeks is het zijn werkplaats en mogen mensen op afspraak komen kijken en op zaterdag is het open voor iedereen. Wil je nou zijn werken komen bewonderen? Treuzel dan niet en kom langs op een zaterdag. Je kunt kijken hoe het er aan toe gaat in de keuken van een kunstenaar, je kan vragen stellen, rondkijken, en bewonderen hoe de werken gemaakt zijn. Als je de galerie inloopt ervaar je echt het gevoel dat je in het hol van een kunstenaar bent beland, kwasten met verf eraan, emmers met epoxy en een echte geur van verf. Je kijkt je ogen uit.

Dit jaar is Jack 25 jaar actief als kunstenaar, met tussen de 200 tot 300 kunstwerken per jaar hangt zijn kunst over de hele wereld, in veel verschillende galeries is zijn werk te bewonderen. Bij Jacksart is er veel verschillende keuze in kunstwerken, er hangen eigen creaties, maar ook werken op aanvraag. En gepersonaliseerde schilderij of een kunstwerk op een linnen doek, het kan allemaal.

Kunst in opdracht is een groot onderdeel bij Jacksart, vele bekende Nederlanders zoals Gordon, Daley blind en oud-voetballer en tevens Apeldoorner Andy van der Meijde mogen al genieten van een Jacksart kunstwerk. Op basis van eigen beeldmateriaal, ideeën of een bepaald thema gaat Jack aan de slag, het is een mooie manier om herinneringen te verwerken in kunst.

Jack past veel diverse thema’s toe, van sporten tot kleurrijke creaties, het gaat alle kanten op. Hiermee onderscheid hij zich compleet van andere kunstenaars, het is bijzonder om te zien, geen alledaagse kunstwerken. Een echte eye catcher. Zijn schilderijen kunnen soms op het eerste oog overkomen als foto’s dat kopt. Jack combineert (eigen) fotografie met zijn schilderkunst, dat doe hij voor zichzelf maar  ook voor bestellingen. Het is een combinatie tussen grafisch vormgeving en schilderen, een echt kunstwerk.