Entertainment

Big Band Heerde viert in 2024 het 15-jarig bestaan

De band begon met muzikanten die vooral afkomstig waren uit de harmonie- en fanfarewereld uit de omgeving van Heerde. In de loop der jaren kregen de musici meer en meer de juiste swing-timing onder de knie en werd de band aangevuld met mensen uit de wijdere omgeving die aangetrokken werden door de steeds professionelere bigband-sound. Ook conservatoriumstudenten ontdekten al gauw dat een bigband een goede leerschool is waardoor Big Band Heerde voor die doelgroep een dankbare kweekvijver werd.

Programma’s als eerder The Voice en nu The Tribute – Battle of the bands bewijzen dat bigbandmuziek onverminderd populair is.
Tijdens het optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen zal Big Band Heerde vooral veel veelzijdigheid tonen. Onder leiding van Anne-Marie ten Heggeler komen pop, funk, jazz, latin en ballads voorbij, zowel instrumentaal als met zang.

Big Band Heerde heeft een herkenbaar eigen geluid. De muzikanten houden ervan om en af toe flink uit te pakken en “big” te klinken, maar spelen collectief ook heel klein als de muziek daarom vraagt (of in ons geval: als we rekening willen houden met onze buren ).

Met daarbij ook nog de nodige solisten uit de eigen gelederen is het kortom alleszins de moeite waard om 30 juni ’s middags een bezoekje te brengen aan het Worpplantsoen.

(foto: Benno Wonink)