Entertainment

Aan de zwier op de Zomerkermis

DEVENTER Na twee jaar van een koude kermis thuisgekomen te zijn, gaat het voor de Deventenaren zaterdag 4 juni weer echt helemaal los! Zwieren, zwaaien, gokken…zeventig attracties bieden vertier voor jong en oud.

Leendert Wignand, Coördinator Paas- en Zomerkermis Deventer, glundert als hij vertelt over een nieuwe attractie: “We hebben een nieuwe achtbaan op de Brink. Op de Nieuwe Markt hebben we ook een nieuwe attractie, de Race-O-Rama, een soort racebaantje voor kinderen. Ook op het Grote Kerkhof komen attracties. Het plein is nog niet 100% af, maar wel gereed voor de kermis. Op zaterdag 4 juni is de opening op de Brink om 13.00 uur. Daarnaast zal ook Loeki de Leeuw de hele middag aanwezig zijn op het kermisterrein en zondag 5 juni lopen er dinosaurussen rond. De kermis duurt tot en met zondag 12 juni.”

De kermis wordt officieel geopend door wethouder Thomas Walder, die hierbij wordt ondersteund door Clown Desalles. Wignand: “De exploitanten die een gunning hadden voor de kermis van 2020, zijn uitgenodigd om dit jaar alsnog naar onze stad te komen. Zij waren erg blij met de uitnodiging en komen graag de gunning alsnog verzilveren tijdens de Zomerkermis in onze mooie stad.”

Openingstijden
De kermis is van zondag tot en met donderdag geopend van 13.00 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. Naast de attracties is er ook een boeiend randprogramma. Dinsdag 7 juni is het kortingsdag, woensdag 8 juni is de kindermiddag, donderdagavond 9 juni lopen er rare vogels rond en op zaterdagavond 11 juni is er om 23.00 uur de vuurwerkshow. Op de laatste dag, zondag 12 juni, is de Kidsclub van Go Ahead Eagles aanwezig op het Grote Kerkhof.

Ook dit jaar kan het publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijzen voor verschillende categorieën attracties, zoals grote attracties, familiezaken en kinderattracties. Kijk in de Kermiskrant of op de website hoe je je stem kunt uitbrengen.

Weekmarkt
De weekmarkt op de Brink verhuist tijdens de kermisdagen naar de Beestenmarkt. Dat geldt ook voor vrijdag 3 juni, omdat dan de kermis al is opgebouwd. De marktkooplieden houden tijdens de kermis diverse acties waarmee kermismunten te verdienen zijn. Kijk op de Facebookpagina van de Deventer Markten en van de kermis voor meer informatie.

Dat geldt overigens ook voor de Nieuwe Markt waar nog bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Voor meer informatie, kijk op www.facebook.com/kermis.deventer en/of www.kermisdeventer.nl