Stedendriehoek

‘Elke woensdagochtend topfit aan het werk’

Al circa tien jaar neemt Bas Gregoor op woensdagochtend deel aan de ontbijtfitness voor managers bij Ten Tije sport en wellness beleving aan Schorpioenstraat 4. Dat doet hij om uiteenlopende redenen. “Ten eerste is sporten natuurlijk gewoon erg lekker. Vanwege mijn drukke werkzaamheden bij Cityside Apartments zocht en vond ik altijd wel een excuus om niet ’s avonds te gaan sporten, dus de ontbijtfitness was echt een uitkomst. Een stok achter de deur. Nu kom ik om 08.30 uur topfit aan op kantoor, terwijl mijn collega’s nog de slaap uit de ogen wrijven.”

De groep waarin Gregoor op woensdagochtend beweegt, is heel divers. “Zowel qua maatschappelijke functie als qua leeftijd. Ik ben intussen alweer 38 jaar, maar er zit ook een stel jonkies tussen. We doen vooral aan circuittraining met een zogenoemde buddy. Zo train ik graag met Rabobank-directeur Ronald van Wetering; we hebben samen een gezonde competitie, maar ik ben toch fitter, haha.”
Gevraagd naar zijn doelstellingen inzake de ontbijtfitness, is Gregoor helder in zijn antwoord: “Fit zijn én blijven, zowel fysiek als mentaal. Niet steeds even hoeven uit te blazen na het traplopen.” In de tien jaar dat hij wekelijks aan de ochtendsessie bij Ten Tije deelneemt, heeft hij nooit voor een langere periode verstek laten gaan. “Natuurlijk mis ik er wel eens één, dat is onvermijdelijk. Daarna pak ik het echter meteen weer vol op, want anders gaat het ten koste van de basisconditie. Consistentie is in dezen een belangrijk aspect. Zolang de gezondheid het toe laat, ga ik hier dan ook zeker tien tot twintig jaar mee door!”