Stedendriehoek

Eerste complete overzicht warmtenetten voor gemeenten en corporaties

Foto: Nijkamp Aanneming

Warmtenetten zijn voor gemeenten en woningcorporaties veelal onbekend terrein. Toch gaan zij aan slag met de warmtevisie, een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Daarom lanceert Stichting Warmtenetwerk vandaag het eerste totaaloverzicht, een wegwijzer warmtenetten, speciaal voor gemeenten en corporaties. Hierop vinden zij gerichte informatie, praktijkervaringen, antwoorden en partners. 

Er is veel informatie over warmtenetten, maar dit is niet altijd makkelijk te vinden en zeer verspreid. Gemeenten en corporaties blijven hierdoor geregeld met vragen zitten. Daarom heeft Stichting Warmtenetwerk een hulpmiddel ontworpen; de Wegwijzer Warmtenetten. Geïnteresseerden vinden hier huidige kennis en ervaring over warmtenetten gebundeld. Zo is er een totaaloverzicht van bruikbare publicaties en websites (handvatten), concrete casussen met tips en adviezen (praktijkvoorbeelden), een overzicht van deskundigen uit ons ledenbestand (expertise), en bemiddeling bij vragen aan onze community (ruggespraak)

Bezoek de wegwijzer via: www.warmtenetwerk.nl/wegwijzer

Oproep om verder aan te vullen

Stichting Warmtenetwerk moedigt enthousiaste gebruikers aan om de wegwijzer te delen met gemeenten en corporaties zodat kennis optimaal gedeeld kan worden. Mist u nog een relevante non-commerciële informatiebron? Of heeft u voor ons een interessant praktijkvoorbeeld waarvan we een casus kunnen maken? U kunt uw suggestie insturen naar info@warmtenetwerk.nl o.v.v. Wegwijzer.

Over Stichting Warmtenetwerk

Stichting Warmtenetwerk zet zich in voor de energietransitie door samen met haar leden te werken aan duurzame collectieve warmte. Leden komen uit de gehele warmteketen, van gemeente tot leverancier. Wij richten ons op het verbinden van spelers in de warmteketen en het stimuleren van onderlinge kennisuitwisseling en samenwerking.