Stedendriehoek

Een totale beleving van elektrisch rijden

ZUTPHEN – Niet alleen is er tijdens de Electric Experience, op zaterdag 20 januari, algemene en onafhankelijke informatie over elektrisch rijden, bezoekers kunnen ook alle merken en modellen van 100% elektrische auto’s zien. In een groot aantal ervan mag bovendien worden gereden. Behalve auto’s zijn er ook elektrische scooters en een aantal bedrijfsbusjes.

“Mede dankzij de Cleantech Regio zet emovia zich in om de overstap naar elektrisch rijden te vergemakkelijken. Waarom? Omwille van duurzaamheid. emovia is blij dat er steeds meer merken en modellen op de markt verschijnen, hun actieradius groter wordt en dat het aantal laadpalen en snelladers snel toeneemt. Elektrische autos worden steeds betaalbaarder en het delen van elektrische auto’s is sterk in opkomst zodat elektrisch rijden haalbaar wordt voor iedereen.”

E-proefritten
“Inwoners en bezoekers van Zutphen let op: op 20 januari zullen tal van elektrische auto’s voor het NS station langs zoeven. Je hoort ze amper maar je ziet ze wel. Er is voor elk wat wils van kleine 2-persoons stadsautootjes tot 4- en zelfs 6-persoons gezinswagens. Of bedrijfsbusjes die ook geschikt gemaakt kunnen worden voor personenvervoer. En gegarandeerd: in al die auto’s zullen de chauffeurs met een brede glimlach op hun gezicht rijden. Want emovia weet dat als je eenmaal elektrisch hebt gereden dat je ernaar gaat verlangen.” Veel dealers en garages uit de regio stellen op 20 januari hun auto’s mét begeleider gratis ter beschikking.

Duurzaamheidsmarkt
In de Zutphense Broodfabriek zijn behalve diverse informatietafels van emovia ook informatietafels over andere duurzame onderwerpen te vinden. Denk aan bijvoorbeeld zelf energie opwekken met zonnepanelen of besparen op energieverbruik door woningisolatie. Energiecoaches en vrijwilligers van LochemEnergie en ZutphenEnergie helpen u graag op weg.

Mooie e-prijs te winnen
Onder de lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek zal een prijs in stijl worden weggeven: een hele dag naar wens gratis rijden in een 100% elektrische auto. Van welk merk? U hoort het op 20 januari. Lezers kunnen zich op vertoon van dit artikel bij de inschrijfbalie aanmelden voor deelname aan de winactie. De Electric Experience vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur aan Noorderhavenstraat en Lijmerij.