Stedendriehoek

Dino’s komen tot leven in Dinoland Zwolle

ZWOLLE – In het in 2016 geopende themapark Dinoland Zwolle kun je weer even terug in de tijd van de dinosaurussen. Je waant je tussen soms tientallen meters lange exemplaren en leert van alles over ze.

Meer dan 100 dinosaurussen staan er in het park en een speciaal aangelegd dinopad voert je langs verschillende soorten uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T-Rex en Triceratops niet.

Naast de dinosaurussen zijn er diverse activiteiten die leuk zijn voor kinderen en volwassenen, zoals een hoogte- en laagteparcours, klimtoren, minigolf en lasergamen. In het Paleolab kun je ervaren hoe het is om Paleontoloog te zijn. Hier kun je allerlei ontdek-activiteiten doen zoals goud zoeken, fossielen opgraven, dino’s kleien, dino’s verven en meer. Buiten ligt een groot skelet begraven dat je met behulp van kwastjes bloot kunt leggen.

Is het minder weer? Dan leef je je in de ruime speelhal helemaal uit. Deze is voorzien van een groot klimtoestel en diverse interactieve games. Voor peuters is er zowel binnen als buiten een apart speelgedeelte. Extra speciaal is deze zomervakantie. Dan kun je namelijk meerdere keren per dag een spannende dinoshow bijwonen.

Spelen maakt hongerig en daar is rekening mee gehouden. Er is een gezellig restaurant aanwezig, voorzien van dinosaurus muurschilderingen zodat je je helemaal tussen de dinosaurussen kunt wanen. Dinoland is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit voor zowel de dinofan als de niet-dinofan. www.dinoland.nl