Stedendriehoek

‘De deur blijft hier altijd open staan’

DEVENTER – Ik zie, ik zie… wat we samen kunnen bereiken. Dat is typerend voor de visie van Stichting WonderKids. Zij biedt op meerdere manieren begeleiding aan jongeren uit de Stedendriehoek tussen 18 en 27 jaar, die het lastig vinden hun plek in de samenleving te vinden.

Er wordt veel werk verricht aan Nieuwstraat 51. Zo is hier, als onderdeel van Stichting WonderKids,  Atelier OPNIEUW waar ze zeefdrukken op textiel. Op traditionele wijze wordt met de hand bedrukt. Er zijn prachtig bedrukte shirts in de winkel aan de Nieuwstraat 51 te koop. Nog leuker is om een eigen ontwerp aan te leveren en dat te laten drukken. De producten van atelier OPNIEUW worden gemaakt door jongvolwassenen die bezig zijn met arbeidsintegratie. Door bij het atelier te werken, pakken zij de kans om opnieuw iets van hun leven te maken. Door een product aan te schaffen, ondersteunt men het atelier en kunnen meer jongvolwassenen hier werken. “U bent natuurlijk van harte welkom in onze winkel.”

Door het werken met het 4-fasentraject, is de kans op werk of het afronden van een opleiding weer aanwezig. Elke fase is een stap vooruit. Een succesvolle methode. Na de zomer zullen er weer jongeren nieuwe stappen zetten naar hun toekomst.

​De aanpak werkt. “Ook als het even minder gaat met een deelnemer, blijft de deur hier altijd open staan. Wij vragen inzet, eigen initiatief en eerlijkheid. Alleen dan kunnen wij concrete begeleiding bieden. Na het vinden van werk of scholing blijft er intensieve begeleiding bestaan. Zowel de werkgever als de jongeren vinden dit zeer waardevol. Dit maakt dat bedrijven het interessant vinden de jongeren een kans te bieden.”

Kijk op de website voor informatie over de begeleidingsmogelijkheden. Website: www.wonderkidsweb.nl, telefoon:  0570-676991.