Stedendriehoek

‘Dankzij lasertherapie bijna verlost van herniaklachten’

APELDOORN – Martijn Brouwer (50) uit Apeldoorn ging al sinds 2008 gebukt onder een hernia. Twee operaties en verschillende behandelingen hielpen niet of slechts tijdelijk. Zelfs lopen werd een probleem. Tot lasertherapie zorgde voor een ommekeer.

Een hernia kan op verschillende momenten de kop opsteken. Voor Martijn piekten de problemen in de zomer van 2019. “De pijn werd steeds erger.” Verschillende soorten therapie en adviezen van de huisarts boden geen oplossing. “Ik kon amper meer lopen.”

Snel herstel met lasertherapie
Per toeval kwam Martijn bij Lasertherapie Nederland terecht. Martijns dochter werd er behandeld door fysiotherapeut Caroline. Caroline zag hoe Martijn worstelde met zijn hernia en bood een behandeling aan. Dat heeft hij geweten. “Door de laser voelde ik direct verschil. Na de eerste behandeling liep ik dezelfde avond meer dan een kilometer zonder pijn. Dat kon ik daarvoor nooit.”

Wandelen en aan het werk
Hier bleef het niet bij. In negen behandelingen herstelde Martijn steeds verder. “Ik kon weer prima 5 kilometer fietsen. En ik ging weer fulltime aan het werk.” Ook dat had hij al een half jaar niet kunnen doen. “Ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht.”

Realistisch
Martijn is wel realistisch: “Ik ben natuurlijk niet te genezen. Het wordt nooit meer perfect. Maar als je zo’n pijn hebt, dan is lasertherapie best een overweging. Voor mij werkt het super.”

Aanpak bij de bron

Caroline: “Juist voor mensen als Martijn maakt lasertherapie een groot verschil. Het unieke aan lasertherapie is dat zowel de pijn als ontstekingsklachten bij de bron worden aangepakt. De therapie bevordert het weefselherstel op celniveau en geeft zo directe pijnverlichting. Het lichaam krijgt de kans zichzelf te herstellen, zelfs bij chronische klachten.” Lasertherapie helpt niet alleen bij hernia’s, maar ook onder andere bij artrose, verstuikingen en sportblessures.

Ervaart u zelf klachten en bent u benieuwd wat lasertherapie voor u kan betekenen? Lees meer informatie op lasertherapienederland.nl of bel naar 055-5334455. Adres: Lasertherapie Nederland, Hattemsebeek 140, 7335 PH Apeldoorn.