Coronanieuws

Weekupdate: afgelaste evenementen 2020

Foto: Shutterstock

Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen worden steeds meer evenementen die in het laatste kwartaal van 2020 zouden plaatsvinden gecanceld. Afgelopen week lieten de organisaties van Het Stadsfeest, Wintercircus Apeldoorn en de najaarskermis in Deventer weten dat zij genoodzaakt zijn om hun evenement te cancelen of uit te stellen. Je leest er hier meer over.

Stadsfeest uitgesteld

Het Stadsfeest, dat gepland stond op zaterdag 7 november in Theater Orpheus te Apeldoorn, wordt uitgesteld. Gezien de geldende restricties van het RIVM en de aard van het evenement, acht de organisatie het niet mogelijk het feest doorgang te laten vinden. “Een aangepast programma met bijvoorbeeld zitjes gaat op Het Stadsfeest natuurlijk niet werken. Mensen willen dansen, elkaar ontmoeten en helemaal uit hun dak. Een feest is natuurlijk heel iets anders dan een theatervoorstelling waar mensen altijd zitten”, aldus Yves Eaux, DJ en woordvoerder van Het Stadsfeest. Gekochte kaarten blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum, die later bekend wordt gemaakt.

Ook geen Wintercircus

Meer dan 15.000 bezoekers, met een publieksbereik over alle leeftijdsgroepen heen. Artiesten vanuit de hele wereld, 50 medewerkers. Zomaar wat cijfers van het Wintercircus Apeldoorn, dat dit jaar geen doorgang vindt. “Deze coronatijden maken het onmogelijk om een evenement van dergelijke omvang verantwoord te organiseren. Omdat de veiligheid en de gezondheid van ons publiek en de vele medewerkers een absolute prioriteit is, zijn we genoodzaakt de editie van 2020 te annuleren.”

Geen najaarskermis in Deventer

De najaarskermis, die in de herfstvakantie op het evenemententerrein zou staan, kan toch niet doorgaan. De strengere landelijke maatregelen zorgen ervoor dat er gewerkt moet worden met tijdvakken. Dit is volgens de gemeente en de kermisbonden onuitvoerbaar. In combinatie met het oplopende aantal besmettingen in Deventer, acht de gemeente het niet verantwoord om de kermis door te laten gaan. “Het is heel jammer dat alle maatregelen rondom corona ervoor zorgen dat deze kermis niet door kan gaan”, vertelt wethouder Economie Thomas Walder. “We hadden deze kermis juist gepland als steun in de rug voor een sector die het moeilijk heeft.”