Coronanieuws

Tegemoetkoming geannuleerde evenementen 2e helft 2021

Een evenement organiseren kost tijd. Als zij voor de tweede helft van dit jaar al iets willen organiseren, dan moeten de voorbereidingen bij veel evenementen nu al van start, iets dat met de huidige coronamaatregelen een moeilijke keus is.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken liet echter vanochtend weten dat organisaties tegemoetkoming krijgen als hun evenementen in de tweede helft van dit jaar niet door kunnen gaan door de coronamaatregelen. Ze krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift en de rest als lening. Er wordt 385 miljoen euro voor de tegemoetkoming gereserveerd.

De regeling geldt voor festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen in Nederland die gepland staan tussen 1 juli en 31 december 2021. Eerder geplande evenementen kunnen ook aanspraak maken op de regeling als zij de datum verschuiven naar de tweede helft van dit jaar. De regel geldt niet voor organisaties die dit jaar voor het eerst een evenement opzetten. Met het geld kunnen, als dat nodig is, de kosten worden gedekt voor beveiliging, personeel en logistiek. Gages aan buitenlandse artiesten vallen niet onder de regeling.

Foto: evenementorganiseren.nl