Coronanieuws

Schaatsen mag; maar max met zijn tweeën

De temperaturen dalen dit weekend flink onder nul. Schaatsen worden uit de schuur gehaald en mutsen en handschoenen liggen klaar. Nederland is klaar voor de sneeuw- en ijspret. 

De natuurijsbanen mogen open. Er mag geschaatst worden, maar dan wel met inachtneming van de coronaregels. De veiligheidsregio’s hebben vandaag aangegeven wat mogelijk is en wat niet.

Ook op het ijs geldt de 1.5 meter regel. Volwassenen mogen met maximaal twee personen bij elkaar schaatsen, wel op 1.5 meter afstand zoals binnen de coronamaatregelen geldt. Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel bij elkaar schaatsen. De veiligheidsregio wijst erop dat drukte niet is toegestaan. Aan ijsverenigingen wordt gevraagd iemand neer te zetten die het overzicht houdt en bij te grote drukte de baan kan sluiten. Een koek- en zopietent neerzetten is toegestaan, maar ook hierbij geldt dat afstand houden verplicht is en eten en drinken alleen kan worden afgehaald.

Wordt het te druk op het ijs of houden schaatsers zich niet aan de regels, dan zal de ijsbaan of het terrein worden afgesloten. Dit kan ook worden gedaan door de burgemeesters.