Coronanieuws

Noodloket voor ondernemers geopend

STEDENDRIEHOEK – Maandag om 09.00 uur is het noodloket bij het UWV geopend. Het noodloket is bedoeld voor werkgevers die in de problemen zijn gekomen of gaan komen door de coronacrisis. Door een aanvraag te doen kunnen werkgevers tot maximaal 90 procent vergoed krijgen. 

Het UWV verwacht grote drukte. Fred Paling (voorzitter UWV) verwacht maandag al tienduizenden aanvragen. ‘Om overbelasting van het portaal tegen te gaan is een maximum van 60.000 aanvragen per dag ingesteld. In totaal worden er tussen de 100.000 en 150.000 aanvragen verwacht.’

De hoogte van de loonkostenvergoeding hangt af van de omzetdaling bij ondernemingen. Voorwaarde voor de regeling is wel dat bedrijven in elk geval drie maanden ten minste 20 procent minder omzet draaien. Daarbij moet de onderneming het salaris blijven doorbetalen. Bij toekenning van de regeling krijgt de onderneming de loonkostenvergoeding betaald.

Aanvraag duurt enkele weken
Het kabinet heeft aangegeven dat de contractvorm van de werknemers niet uitmaakt. Werkgevers kunnen voor vaste contracten, maar ook voor bijvoorbeeld flexcontracten een aanvraag indienen. Voorwaarde is wel dat de werknemer dan in dienst blijft of dat er een intentie is dat het flexcontract wordt verlengd.

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]