Coronanieuws

Kerstverlichting in de tuin meer gewaardeerd sinds COVID-19

Uit onderzoek onder 1012 Nederlanders blijkt dat 23 procent van de mensen meer waarde hecht aan kerstverlichting in de tuin sinds het uitbreken van de pandemie. Het onderzoek is in opdracht van Fonteyn uitgevoerd door Direct Research. 

Vooral jongere mensen tussen de 18 en 31 jaar oud hechten meer waarde aan kerstverlichting sinds corona, is een van de resultaten uit het onderzoek. Daarnaast blijkt de waardering van kerstverlichting onder ouderen sinds de pandemie het minst is gestegen. Enkel 14 procent van de mensen die ouder zijn dan 66 jaar gaf aan meer waarde te hechten aan kerstverlichting in de tuin sinds COVID-19.

Algemene beoordeling kerstverlichting
Kerstverlichting is redelijk populair onder de Nederlanders: meer dan de helft gaf aan wel eens kerstverlichting op te hangen in de tuin. De grootste groep die nooit kerstverlichting ophangt in de tuin, zijn mensen ouder dan 66 jaar (52%). Alhoewel de meeste mensen de kerstverlichting in tuinen wel kan waarderen, stelt 15% van de mensen zich ook wel eens te storen aan de kerstverlichting van de buren.

Beeld: Fonteyn