Coronanieuws

Kabinet houdt woensdag persconferentie

Woensdag vindt er aan het begin van de middag een extra persconferentie plaats. Het kabinet zal namelijk op korte termijn extra maatregelen in het leven roepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit geeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan in een Kamerbrief.

Hoewel het nog niet bekend is welke maatregelen er ingesteld zullen worden, is er al wel veelvuldig gesproken over een avondklok. Hierover vindt vanavond overleg plaats tussen de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. De avondklok zou ervoor moeten zorgen dat de sociale contacten in de avonduren beperkt worden. Veel besmettingen vinden nu plaats bij mensen thuis, bijvoorbeeld door visite over de vloer.

Experts maken zich veel zorgen over de Britse coronamutatie. Deze variant is veel besmettelijker en zorgt er in Engeland voor dat patiënten soms urenlang in de ambulance moeten wachten voordat zij terecht kunnen in de overvolle ziekenhuizen. Deze coronavariant is al in Nederland opgedoken, maar strengere maatregelen zouden ervoor kunnen zorgen dat de verspreiding van het virus wordt ingedamd.