Coronanieuws

Geen concreet advies heropening sportscholen

STEDENDRIEHOEK – In de strijd tegen het coronavirus gelden er veel maatregelen. Zo hebben sportscholen nog steeds de deuren gesloten, terwijl de horeca per juni de deuren weer onder voorwaarden kunnen openen.

‘Belachelijk’, volgens een aantal sportcentra. Andere sportcentra passen zich aan en geven nu buiten les, volgens de richtlijnen van het RIVM. Het OMT (Outbreak Management Team) geeft het kabinet nog geen concreet advies over de heropening van de sportscholen. Dit is vandaag bekend gemaakt.

Maandag heeft overleg plaats gevonden over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om de sportscholen te kunnen openen. Over een exacte datum is nog geen advies gegeven. Tijdens een persconferentie eerder deze maand liet premier Rutte weten dat sportscholen per september weer mogen openen. ‘Deze datum kan worden aangepast na gesprekken met sportscholen’, aldus Rutte.

Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) kijkt naar de mogelijkheden voor een eerdere heropening van de sportscholen en fitnessclubs. Van Rijn had dit beloofd na gesprekken te hebben gevoerd met de sportschool- en fitnessbranche. Op dit moment is nog niet duidelijk wat een eventuele gewijzigde openingsdatum van de sportscholen zou zijn.