Coronanieuws

Aanvullende maatregelen in zes regio’s tegen coronavirus

‘Dit is de 2e golf. Het coronavirus is bezig met een comeback’, waren de woorden van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid tijdens een extra persconferentie die vrijdagavond werd gehouden. Er worden lokaal aanvullende maatregelen genomen in zes regio’s van het land. Dit gaat om de regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden.

In deze regio’s loopt het aantal besmettingen de laatste dagen flink op. Vanaf zondagavond 18.00 uur gelden er strengere regels voor de horeca. Zo mogen er vanaf middernacht geen nieuwe bezoekers meer naar binnen, om 01.00 uur moet de horeca sluiten en gezelschappen mogen niet groter dan 50 bezoekers zijn. Hiernaast kunnen de veiligheidsregio’s zelf nog extra maatregelen nemen in de regio’s.

‘Het aantal besmettingen verdubbelt op dit moment in iets meer dan een week’, aldus Rutte. ‘We hebben met zijn allen bewezen dat we door het aanhouden van de basisregels het aantal besmettingen omlaag konden krijgen. We kunnen dit en moeten dit doen, daarom doe ik nogmaals de oproep aan iedereen om de basisregels in acht te nemen.’ Blijft het aantal besmettingen met het coronavirus nog steeds sterk oplopen dan is het mogelijk dat er de komende dagen ook andere regio’s te maken krijgen met het niveau ‘zorgelijk’ en mogelijk volgen ook in die regio’s dan strengere maatregelen.

Foto: ANP