Coronanieuws

Aantal ziekenhuisopnames coronavirus vlakt af

STEDENDRIEHOEK – Het RIVM laat maandag in de dagelijkse update weten dat het aantal ziekenhuisopnames van mensen met Corona afvlakt. Ook is het aantal overledenen door Corona behoorlijk afgenomen, al wijst het RIVM er op dat meldingen soms pas later gebeuren, waardoor de cijfers niet altijd overeenkomen met de actualiteit. 

De testcapaciteit is sinds maandag verviervoudigd. Daarmee kan het aantal dagelijkse tests worden verruimd naar circa 17.500. Dit aantal lag op 4.000 tests per dag. Zo kunnen ook zorgmedewerkers zich nu laten testen op het virus. De extra tests zijn in eerste instantie bedoeld voor zorgmedewerkers in de ggz, verpleegzorg, gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Ook hebben huisartsen nu de mogelijkheid mensen in risicogroepen te testen. Met het uitbreiden van het aantal testen is ook het aantal testlabs omhoog gegaan, van 15 naar 41.

Bron: RIVM 

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]