Stedendriehoek

Campercontact roept op tot steunen camperlocaties

Camperplaatsplatform Campercontact roept camperaars op om hun favoriete camperlocaties te steunen. Veel camperlocaties dreigen door de coronacrisis in de financiële problemen te raken. Het Europese platform vraagt campertoeristen op alvast te reserveren of een tegoedbon te kopen voor een verblijf in de toekomst.

Exploitanten van camperplaatsen beleven een rampzalige start van het seizoen en als de coronacrisis nog veel langer aanhoudt, dreigt een aantal het loodje te leggen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang langs een aantal Nederlandse camperplaatsen.

Geen overheidssteun

In sommige van de 25 veiligheidsregio’s die Nederland telt is het verblijf en overnachten op campings en camperplaatsen volledig verboden, zoals in Zeeland en Zuid-Holland-Zuid. Elders is overnachten wel toegestaan, maar zoals landelijk bepaald moeten overal sanitaire voorzieningen gesloten blijven. Overal geldt dat exploitanten hun omzet zien kelderen of zelfs helemaal zien verdwijnen. Omdat een camperplaats runnen in veel gevallen een nevenactiviteit is, krijgen ondernemers niet zo makkelijk steun van de overheid. Om de camperlocaties te helpen, roept Campercontact camperaars op om hun favoriete locaties te steunen.
Stan Stolwerk, directeur Campercontact: “Als dit straks achter de rug is, willen we allemaal weer met de camper op pad en overnachten op de prachtigste locaties. Om er voor te zorgen dat dit dan nog kan en de locaties er nog zijn, vragen we nu om jouw favoriete overnachtingsplekken te steunen.”

Dit kan door contact op te nemen met de locatie en te vragen naar de mogelijkheden. “Zo kunnen de locaties aangeven hoe ze het best geholpen zijn. Bijvoorbeeld door alvast te reserveren voor een moment in de toekomst, een tegoedbon te kopen of door een gift te doen.”

Campercontact vraagt camperaars in heel Europa om hun acties te delen op social media met de hashtag #embracemotorhomelocations. “Op deze manier kan een sneeuwbaleffect ontstaan. Hopelijk worden steeds meer camperliefhebbers enthousiast om mee te doen en zorgen we er samen voor dat we ook in de toekomst zorgeloos kunnen blijven camperen.”

Over Campercontact

Met ruim 33.000 camperlocaties in 58 landen, is Campercontact een van Europa’s grootste platforms voor camperlocaties. Maandelijks gebruiken 180.000 camperaars de app en de website heeft maandelijks 480.000 unieke bezoekers. Campercontact is opgezet voor én door camperaars, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om locaties toe te voegen en reacties, foto’s, video’s en beoordelingen te plaatsen.
Campercontact is onderdeel van de NKC, Europa’s grootste camperclub. Als vereniging behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Kijk voor meer informatie op Instagram, Facebook en de website.