Stedendriehoek

Burgers en boeren Voorst laten zich eensgezind horen

In de Benring in Voorst kun je al 7 jaar betekenisvol ouder worden. Een prettige woonomgeving voor jong en oud, waar je in principe niet meer hoeft te verhuizen en zorg in de buurt is, mocht je dat nodig hebben. Onlangs werd bekend dat zorgorganisatie Sensire stopt met de intensieve zorg in wooncentrum voor ouderen de Benring in Voorst.

Maandagavond was zichtbaar wat deze beslissing doet met de bewoners, familie, inwoners en zelfs de boeren van Voorst en omstreken. 115 tractors verzamelden maandagavond om 18.30 uur in het dorp om vervolgens te starten met een optocht richting de Benring. Er vormde een symbolische barricade rondom de Benring, als statement dat de bewoners niet willen verhuizen. Met mooie spandoeken, gemaakt door en voor bewoners. “Het gaat niet alleen om 6 bewoners, het gaat om 30 plaatsen in totaal. En niet alleen voor nu, maar ook voor morgen en in de toekomst”, aldus Franz Roos, voorzitter van de woonzorgcoöperatie Voorst en omstreken.

Dinsdagmiddag 21 juli doet de rechter uitspraak over de toekomst van de bewoners van De Benring. Er stond een nieuwe zorgaanbieder klaar om de zorg over te nemen, alleen het zorgkantoor wees dit verzoek af. Hopelijk is de uitslag positief en is het voor alle bewoners van Voorst mogelijk om oud te worden in De Benring, hoeven ze niet meer te verhuizen omdat er 24 uurs zorg aanwezig is en blijft het succesvolle concept voort bestaan.