Stedendriehoek

Brandweer Oene organiseert brandweerwedstrijden

OENE – Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober organiseert het brandweerkorps Oene regionale AWBC brandweerwedstrijden, waarbij 13 Veluwse brandweerteams in actie komen. AWBC staat voor Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité welke vaardigheidstoetsen organiseert voor alle Nederlandse brandweerkorpsen.

Het doel van deze vaardigheidswedstrijden is om brandweerkorpsen te laten oefenen met uitdagende en zeer realistische scenario’s met hieraan gekoppeld een wedstrijdelement, waarin de deelnemers al hun vaardigheden, deskundigheid en ervaringen kunnen tonen.

Publiek welkom

Belangstellenden kunnen de vaardigheden van de diverse brandweerkorpsen bekijken. De wedstrijden beginnen vrijdagmiddag 4 oktober om 14:30 uur en duren tot 20:30 uur en gaan verder op zaterdag 5 oktober vanaf 7:30 uur tot 15:30 uur. De startlocatie is bij het Kulturhus in Oene, Dorpsstraat 14-16, waar de korpsen de melding van het incident ontvangen en van daaruit gaan zij naar de incidentlocatie. Na afloop van de wedstrijden zal op zaterdagavond de prijsuitreiking plaatsvinden in het Kulturhus Oene, aanvang 20:00 uur.

Het belooft een grote happening te worden met maar liefst 16 korpsen, hun voertuigen, 96 deelnemende brandweermannen/vrouwen en daarnaast nog minimaal 50 vrijwilligers betrokken bij het scenario.