Stedendriehoek

BLOTE BOOT

Linda op de cover in haar bijna blote nakie. Je moet het durven. Het statement is duidelijk; weg met fotowinkel en elke body mag er zijn. De rollen vliegen je om de oren. Flapperen met je vet! Laat zien dat je curves hebt. Elke body is mooi. Het gaat om de juiste mindset. We moeten trots zijn op onze lichamen en het zonder schaamte op Instagram mieteren. Showen die lovehandles! Pleur het erop! Nu! Bodypositivity. Niks faken, feeks!

Begrijp niet waarom alle blote billen op Instagram geflikkerd moet worden. Ik vind Lin de mooiste vrouw van de Neerlandsche televisie, maar wel met een jurk aan. Classy. Waarom moet alles bloot? Gaby Blaser staat in een touwtjes-string pannekoeken te bakken op Instagram. Gaabs is een zogeheten influencer en die beïnvloedt dus een boel kindertjes. Is dit het hippe beeld van een pannenkoekenhuis? Ieder z’n string, eh ding hoor – en ieder z’n body. Prachtig lijf – maar waarom? Botergeil krijgt ineens een andere lading.

Waarom doen we al die positieve bodies niet wat clothes aan? Of vertellen we de eerlijke verhalen? Want rollen zijn vet, maar niet altijd even gezond. Wanneer is curvy gewoon ouderwets dik? En wanneer is in shape te dun? Een naakte waarheid is mooi – een aangekleed leugentje soms nog veel mooier.

Ik begrijp het, hoor. Alle blote meisjes zijn vaak maatje kinderafdeling, dus er moet meer variëteit in bloot-bikini-land komen. Prima! Maar volgens mij is de ultieme oplossing om meer positiviteit te ritselen groter – door onze nakies op Instagram te posten moedigen we het verkeerde aan. Stimuleer sporten, gezond eten. Ieders uniciteit. Je eigen kracht. Leg de nadruk niet op naakt – leg de nadruk op de beste versie van jezelf zijn. Nu moet ik bijna van mezelf kotsen.

Mijn eerste grote liefde. Ik denk er nog wel eens aan. Boris. Blauwe ogen, sproeten. Ik kan alles herinneren, behalve zijn shape. Ik herinner zijn lach, humor, zijn stem, hoe hij rook en hoe hij me voor het eerst kuste in het fietsenhok. Ik herinner me zijn donkerblauwe polo, kraagje beetje frummelig. Na de zomervakantie maakte hij het uit. Hij had iemand anders ontmoet. Hoe ze heette? Gaby. Koekenbakker…

Renske Kruitbosch is schrijver, columnist en heeft een eigen communicatiebureau, waar zij concepten ontwikkelt en communicatiestrategieën bedenkt en uitvoert. Daarnaast schrijft zij teksten, en gedichten, bedenkt ze slogans en schrijft ze speeches. Haar motto: mensen zijn gek en humor redt alles. www.renskekruitbosch.nl