Stedendriehoek

Blik gericht op deSter van Bethlehem

BUSSLOO – Al eeuwenlang zoeken geleerden naar een verklaring voor de Ster van Bethlehem. Modern onderzoek maakt het mogelijk om meer beeld te krijgen van de hemelverschijnselen aan het begin van onze jaartelling. Rob van Gent neemt de bezoekers bij Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloselaan 4, op vrijdagavond 22 december aan de hand van het kerstverhaal mee op een wonderlijke astronomische reis.

Zoals bij vele verhalen uit de oudheid, zijn er ook over de Ster van Bethlehem door de jaren heen vele verklaringen ontstaan. Was dat een ster? Een komeet? Of was het een supernova?  Of kon het een samenstand van planeten zijn geweest? Zo’n helder object aan de hemel kon volgens sommige verhalen alleen maar heel bijzonder en groot zijn geweest.

Wat weten we over de sterrenhemel kort voor onze jaartelling? Welke bijzondere hemelverschijnselen zijn er volgens wetenschappers te zien geweest? Kloppen de verhalen? Rob van Gent neemt het publiek mee naar het begin van de jaartelling en zal dit op vrijdagavond 22 december doen aan de hand van het Kerstverhaal. Hij zal de wetenschappelijke kant belichten van de Ster van Bethlehem.

De sterrenwacht is gevestigd in de monumentale boerderij De Wijnbergenshof en is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Parkeren is gratis op de parkeerplaats voor de boerderij. 

Het actuele programma is te vinden op website www.volkssterrenwachtbussloo.nl. Kijk ook op www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo  of bel 0571-262006.