Stedendriehoek

Bijzonder, biologisch en onderscheidend tuincentrum

OLST – Holsto Tuinen & Buitenleven is een groencentrum en ervaren hoveniersbedrijf met oog voor kwaliteit en de natuur. “Wij hechten waarde aan de levende tuin en houden met de inkoop van materialen rekening met mens en milieu”, vertelt Brendan Adams van Holsto Tuinen & Buitenleven. “Als (bestuurs)lid van vakgroep voor de Wilde Weelde blijven we goed op de hoogte.”

Langs de dijk in Olst ligt het groencentrum er momenteel geweldig kleurrijk bij; het is een oase aan bloemen als je aan komt op het terrein. “Normaliter verkopen we planten die elk jaar weer terugkomen; vaste planten, heesters en bomen, maar de zomerbloeiers en kuipplanten brengen letterlijk kleur in het leven en daar pakken we nu flink mee uit. Vooral nu veel mensen meer thuis zitten dan gemiddeld zijn ze erg welkom bij de klanten.”

Het onderscheidend vermogen van dit groencentrum zit in een aantal aspecten; alle planten staan in de buitenlucht omgeven door sfeervolle hoge populieren, 80% van het vaste assortiment is biologisch of ecologisch, ze kweken ook zelf een aantal van de vaste planten en ze hebben meer bijzondere soorten dan gemiddeld.

Op Tweede Pinksterdag is het groencentrum geopend en heeft ze een vijverspecialist in huis. Deze gespecialiseerde hovenier beantwoordt al uw vragen over de vijver en helpt mee het biologisch evenwicht van de vijver te vinden en de keuze in vijverplanten. Het biologische evenwicht is het in balans houden van productie en behoefte van dierlijke en plantaardige organismen in een afgesloten biotoop. Met het vinden van de balans blijft het vijverwater helder.  De vijverplanten bij Holsto Tuinen & Buitenleven zijn afkomstig van kwaliteitskwekerij Vijverplantenland. Kweekster Angelique van der Meer kweekt volgens de principes van Ada Hofmans, en zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

De openingstijden van Holsto Tuinen & Buitenleven zijn: Tweede Pinksterdag en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.holstotuinen.nl, stuur een e-mail naar info@holstotuinen.nl of bel 0570-597846.