Stedendriehoek

Bij het zwembad de tuin in

‘Veel meer dan het warmste zwembad van Gelderland’; met deze slogan opent de website van het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. En dat dit geen woord te veel is, blijkt uit de nieuwste activiteit: Open Tuindagen op zaterdag 18 en zondag 19 juli van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is vrij, iedereen uit de wijde omgeving is welkom.

Het Steenderense openluchtbad opent niet zolang de ‘houd 1,5-meterafstandregel’ geldt, maar de tuin van het zwembad ligt er zoals ieder jaar weer prachtig bij. Rob Harmsen, coördinator werkgroep Groen: “Insecten en vlinders genieten weer volop van de nieuwe bloementuin. Met de rode klaprozen erbij is het helemaal mooi. De borders zijn prachtig en de ‘struikfiguren’ zijn mooi bijgeknipt. Jammer dat de zwemmers er niet van kunnen genieten dit jaar.” Dat laatste vond bedrijfsleider Simone Cremers zeker ook en ze zette daarom samen met de activiteitencommissie twee open dagen op poten.

Niet nat in bad

Marijke Melsert van de activiteitencommissie: “We zijn zeker meer dan warm zwemwater; ons zwembad zorgt voor verbinding in het dorp, iedereen werkt mee, iedereen telt mee.” Mede-organisator Erika Kuik vult enthousiast aan: “Het is een plek waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten, recreëren en gezond blijven. Tijdens de Open Tuindagen willen we deze fijne sfeer voor even naar boven halen én genieten van de prachtige tuin natuurlijk.”

De toegang tijdens de twee open dagen is gratis. Bezoekers kunnen koffie en thee kopen, en een heerlijk ijsje bij de ijscokar. Voor de aanwezige kinderen is het springkussen gevuld en uiteraard staat het speelveld tot hun beschikking. En heb je al wel eens op de bodem van het lege zwembad gestaan? Profiteer van dit unieke moment en maak alvast een leuke vakantiefoto in de speciaal ingerichte fotohoek op de bodem! Melsert zegt lachend: “Hoe leuk is dat, eindelijk in het bad en je wordt niet nat! Uiteraard houden we ons tijdens deze open dagen aan alle coronarichtlijnen.”

Voor meer informatie: www.zwembadsteenderen.nl/nieuws