Stedendriehoek

Beleef een dynamische vakantie in de Languedoc

Bergen, strand, rijke historie, uitgestrekte wijngaarden en mogelijkheden om te fietsen, te wandelen en te zwemmen, maken de Languedoc zeer veelzijdig. De regio is gelegen aan de Middellandse Zee met bekende steden als Montpellier en Perpignan. Op een prachtige plek in de uitlopers van de indrukwekkende Pyreneeën is L’Espinet gesitueerd. Dit luxe vakantiepark op een steenworp afstand van de sfeervolle plaats Quillan heeft van alles te bieden voor een complete gezinsvakantie, van een tennisbaan, basketbal- en volleybalterrein tot een binnen- en buitenzwembad en een zwemmeer met een strandje.

Prima op uw plek

De Languedoc heeft veel te bieden voor actieve vakantiegangers. Houdt u van wandelen? Wandelen in de Pyreneeën brengt u op de op de mooiste plekken komt, waar u met de auto niet kunt komen. Ook tussen de Middellandse zee en de Ariège, ligt een deel van de Pyreneeën dat een wandeling waard is. Beklim de Canigou of dwaal door de dalen.  Ook is de Languedoc op de fiets perfect te verkennen.  Mountainbikers treffen er een uitdagend parcours op de tientallen onverharde paden. Ook een klimtocht is aan te raden. De Via Ferrata langs de rotswanden van de Thaurac in Vallee de l’Herault is bijzonder. Sommige delen legt u  af door een grot. Bent u meer een watersportliefhebber? Ook dan bent u hier op uw plek. De combinatie van stevige wind en brede zandstranden zorgt voor goede omstandigheden om te waterskiën, te zeilen, te kitesurfen en te windsurfen. En er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Dynamisch en bruinsen: Montpellier

Ook is de Languedoc het bezoeken waard als u graag interessante steden bezoekt. Montpellier behoort tot de grootste steden van Frankrijk en is de hoofdstad van de regio. De stad is door de New York Times benoemd tot één van de 45 steden op aarde die u niet mag missen. Het is een dynamische stad met een rijke historie en een moderne stad tegelijkertijd. Er zijn interessante bezienswaardigheden. Montpellier is wereldberoemd vanwege het historische centrum met middeleeuwse straatjes en chique herenhuizen. Flagship-stores van grote internationale merken gaan samen met kleine boetiekjes. Het Musée Fabre is een van Europa’s mooiste kunstmusea. Oude en moderne architectuur zijn in dit museum met elkaar verenigd. U vindt er de impressionistische schilders Monet, Manet en Renoir. Ook andere beroemde schilders zoals Soulages, Fabre en Courbet zijn er te vinden. U kunt een bezoek aan Montpellier afsluiten met een diner in een fameus sterrenrestaurant.

Recreatie voor jong en oud

Na een dag vol van activiteiten wilt u natuurlijk genieten en tot rust komen in een comfortabele accommodatie. Op een luxe vakantiepark zoals  L’Espinet boekt u een vakantiehuis voor vier, zes, zeven of acht personen. Elke villa heeft de beschikking over een eigen tuin, royaal tuinmeubilair en een of meer terrassen. Het terrein is 120 hectare groot. Er is dus alle ruimte voor recreatie. Kom op krachten in het wellnesscentrum, ga boomklimmen op een uitdagend parcours, maak een rit te paard of ontdek stand-up paddling.