Stedendriehoek

Banketstaaf met een Spaanse twist

Het is bijna 5 december en wat is er dan leuker om (samen met de kids) de keuken in te gaan om Sintrecepten te maken? Deze week komt er elke dag een recept voorbij; de ene dag makkelijk om te maken, de andere dag moeilijker, maar altijd… heel lekker!

Voor deze hartige banketstaaf met een Spaanse twist van keukenliefde.nl heb je nodig:
1 rol vers bladerdeeg
500 g gemengd gehakt
4 el paneermeel
1 ei, losgeklopt
40 g groene olijven, in plakjes
2 el fijngehakte chorizo
1/3 rode paprika, in kleine blokjes
2 el fijngehakte peterselie
handje geschaafde amandelen voor garnering
optioneel: gedroogde peterselie en paprikapoeder voor garnering

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit.
Kneed het gehakt in een kom met het paneermeel, ei (houd een klein beetje ei achter), olijven, chorizo, paprika en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Vorm een rol van het gehakt en leg op het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg met het gehakt op tot een rol. Leg met de naadkant naar beneden op het bakblik. Bestrijk het bladerdeeg met het overige ei.
Bestrooi met de amandelen (en eventueel wat peterselie en paprikapoeder).
Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Serveer hem (lauw)warm als hij uit de oven komt, dan is hij het allerlekkerst.

Bron: keukenliefde.nl